A-
A+

Peterson: "Fullständigt skit – tuffaste förlusten"

Rebecca Peterson returnerar ett slag mot Elise Mertens.
Rebecca Peterson returnerar ett slag mot Elise Mertens.
TennisTT

Rebecca Peterson hade sex matchbollar mot 15-seedade Elise Mertens.

Men till slut lyckades den belgiska stjärnan vända på matchen och vinna i första omgången av US Open.

Det är fullständigt skit, säger Peterson.

Annons

Annons

Rebecca Peterson har visat fin form i USA och tog sig förra veckan till semifinal i WTA-tävlingen i Chicago. Där blev det förlust mot världssexan Elina Svitolina, men i US Open visade Peterson att formen fortsatt är stark.

Den 15-seedade Mertens tvingades rädda flera matchbollar mot svenskan för att efter nära fyra timmar vinna med 3–6, 7–6, 7–6.

Det är en förlust som är svår att sätta ord på. Den absolut tuffaste jag haft i min karriär så här långt, säger Peterson på en pressträff efter matchen.

Fem matchbollar

Mertens bröt visserligen Petersons serve direkt, men svenskan bröt omgående tillbaka, och inte förrän i game fem, när Mertens slog en serveretur i nät, kunde någon av spelarna hålla eget game långt ute på bana 13 i Flushing Meadows.

Av bara farten tog den 54-rankade Peterson även de två följande gamen, ett övertag hon inte släppte och vann första set med 6–3.

Mertens rivstartade andra set och gick upp till såväl 2–0 som 3–1 innan Peterson kom tillbaka och vann fyra raka game. Vid 5–3 hade Peterson tre matchbollar i Mertens serve, men belgiskan lyckades hämta upp 0–40-underläget. Sedan hade hon ytterligare två matchbollar vid ställningen 6–5 – återigen stod Mertens emot och gick vidare till setvinst i tiebreak.

Annons

Annons

"Fullständigt skit"

Peterson fick flera gånger behandling av vänster lår, och orkade inte stå emot i tredje set – som var i det närmaste en kopia av det andra. Mertens gick igen upp till 3–1 innan Peterson åter kom tillbaka. Även här hade svenskan matchboll, vid 6–5, men setet gick till ett tiebreak som Mertens precis som i föregående set vann med 7–5.

Det är som det är, jag tycker att i det stora hela spelade jag bra. Absolut kunde jag gjort saker annorlunda i lägena jag hade matchbollar. Jag får lära mig av mina misstag och det kommer jag definitivt att göra. Det här kommer inte att ses igen, säger Peterson.
Det som hände i dag är sport och det hände. Det är fullständigt skit, men det kommer att göra mig brutalt mycket starkare.

Därmed är det belgiskan – kvartsfinalist i turneringen 2019 och 2020 – som ställs mot grekiskan Valentini Grammatikopoulou i andra omgången.

Rättad: Peterson hade totalt sex matchbollar, inte tre.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!