A-
A+

Peterson möter mästaren: "En utmaning"

Rebecca Peterson slogs ut i första omgången av Franska mästerskapen. Arkivbild.
Rebecca Peterson slogs ut i första omgången av Franska mästerskapen. Arkivbild.
TennisTT

Det såg ut att vara över för Rebecca Peterson i Franska mästerskapen i tennis.

Då räddade svenskan tre matchbollar, vände matchen mot Shelby Rogers till 2–1 och säkrade avancemang till andra omgången.

Det var en väldigt tuff match, säger hon.

Annons

Annons

Nu väntar regerande mästaren Iga Swiatek i nästa match.

Det kommer bli en utmaning, men en utmaning jag ser fram emot. Det blir ett test för mig själv, det är bara att gå in och göra det bästa jag kan, säger Peterson.

Rebecca Peterson vann den täta tresetaren mot Shelby Rogers med 6–7, 7–6, 6–2 efter två timmar och 58 minuters spel.

Räddade tre matchbollar

Men i tiebreaket i andra set pekade det mesta på att den svenska tennisspelarens medverkan i årets Franska mästerskapen skulle ta slut redan i första matchen. Den 47:e rankade amerikanskan fick tre gyllene möjligheter att avgöra tillställningen – men Peterson stod emot och tvingade fram ett avgörande set.

Det känns bra, det var en väldigt tuff match, säger hon.

Där var det sedan ingen tvekan om saken. Peterson, rankad 60, vann med klara 6–2 och vändningen var i hamn.

Första set var annars av det stökigare slaget för hennes del. Hon låg under med både 1–3 och 3–5 men kämpade sig tillbaka två gånger om. Dessutom tvingades 25-åringen till en medicinsk timeout, men tog ändå setet till tiebreak. Väl där var dock Rogers numret för stort.

Annons

Annons

"Tog lång tid"

I andra set var Peterson illa ute igen – och återigen kom hon tillbaka. Svenskan hamnade i ett tungt 1–4-underläge sedan hon tappat serven två gånger. Rogers hade dock bekymmer i eget servegame och Peterson kunde ta matchen till tiebreak på nytt. Ett tiebreak som vanns av Peterson med 10–8 sedan hon räddat tre matchbollar.

Det blev en lite enklare resa i tredje set och därmed är Peterson vidare till andra omgången av den klassiska grand slam-turneringen i Paris.

Det tog lång tid innan jag kom in i mitt spel. I slutändan är jag väldigt glad att jag lyckades vända det och hitta tillbaka till mitt spel, säger hon.

I nästa match väntar en av tennisvärldens hetaste spelare, nämligen förra årets vinnare av Franska mästerskapen: Iga Swiatek, 20. Nyligen vann polskan WTA-turneringen i Rom efter att ha krossat världstian Karolína Plísková med 6–0, 6–0 i finalen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!