A-
A+

Petersons skräll – slog ut världstvåan

Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild.
TennisTT

Svenska tennisstjärnan Rebecca Peterson har fått bästa möjliga uppvärmning inför Australian Open.

I Adelaide slog hon ut världstvåan Aryna Sabalenka med 2–1 i set i första omgången.

"Det var den märkligaste matchen jag någonsin spelat", säger Peterson till arrangören efter matchen.

Annons

Annons

Efter att ha gått obesegrad genom kvalet till WTA-turneringen i Adelaide International i Australien, ställdes Rebecca Peterson, rankad 93:a i världen, mot belarusiska Aryna Sabalenka, världstvåa och förstaseedad i turneringen, i den första omgången.

Sabalenka vann det första jämna setet, men hade stora problem med sin serve och Peterson vann de två nästkommande seten med 6–1 och 7–5.

Problem med serven

I matchen hade belarusiskan stora problem med sin serve och noterades för 21 dubbelfel. Ett problem som hon hade även i förra veckans turnering i Adelaide, där hon slogs ut av Kaja Juvan. Peterson spelade däremot stabilt.

"Det var tufft att hålla fokus när jag visste att hon hade problem. Att bara vara i min egen värld för att veta hur jag skulle spela, det var jättesvårt. Men jag är glad att jag lyckades vinna", säger Peterson till turneringens hemsida.

Segern mot Sabalenka, som snabbt och stadigt klättrat i ranking de senaste åren med bland annat spel i semifinaler i så väl US Open som Wimbledon förra året, var svenskans första mot en spelare rankad topp fem i världen.

Annons

Annons

"Haft några tuffa år"

"Jag har haft några tuffa år så jag är bara väldigt glad att få inleda året med några matcher, några segrar, för att få upp självförtroendet", säger Peterson.

Förra året slogs Peterson ut efter två matcher i OS i Tokyo och missade chansen att skrälla i US Open, när hon förlorade mot Elise Mertens i den första omgången. I höstens mindre WTA-turneringar har Peterson som bäst tagit sig till semifinal.

26-åringen från Stockholm ställs härnäst mot den 59-rankade amerikanskan Madison Brengle, för att spela om en plats i kvartsfinalerna.

Peterson, som blev proffs 2012 och varit rankad 43:e som bäst 2019, är direktkvalificerad till Australian Open, årets första grand slam-turnering som inleds den 17 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.