A-
A+

Piloten var hemmahörande i Kristianstad

Blommor utanför Örebros flygplats dagen efter olyckan. Nio personer omkom i torsdagens olycka.
Blommor utanför Örebros flygplats dagen efter olyckan. Nio personer omkom i torsdagens olycka.
OlyckorTT

Den pilot som flög olycksplanet i Örebro var hemmahörande i Kristianstad, enligt Kristianstadsbladet.

Annons

Annons

Enligt tidningen var han medlem i både Skånes Fallskärmsklubb och i Kristianstads Flygklubb, som båda har verksamhet vid Everöds flygplats söder om Kristianstad.

Han har varit medlem jättelänge, det var många som kände honom, säger Arnaud Contet, ordförande i Kristianstads Flygklubb, till tidningen.

Kristianstadsbladet har även pratat med mannens arbetsgivare, som beskriver en stor sorg och chock efter beskedet om olyckan. Enligt arbetsgivaren hade piloten flugit många år för fallskärmsklubben.

Han var erfaren och väldigt noggrann och försiktig som pilot. Men han var också väl medveten om riskerna. Efter olyckan i Umeå pratade vi om att det var ett haveri som inte hade gått att förutse, säger den förre arbetsgivaren till tidningen.

Det var i torsdags som planet, med åtta fallskärmshoppare och piloten ombord, kraschade strax efter start vid Örebro flygplats. Samtliga ombord omkom. Statens haverikommission utreder olyckan.

Identifieringsarbetet är inte slutfört men klubben meddelade under lördagen att samtliga fallskärmshoppare var medlemmar i Örebro fallskärmsklubb.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!