A-
A+

Piqué nekar till korruption: "Inget att dölja"

Barcelonas Gerard Piqué är i blåsväder. Arkivbild.
Barcelonas Gerard Piqué är i blåsväder. Arkivbild.
FotbollTT

Barcelonas backstjärna Gerard Piqué nekar till att ha gjort någonting fel i spelet att få den spanska supercupen till Saudiarabien.

Jag har inget att dölja. Allt vi gjorde var lagligt, säger han.

Annons

Annons

I en granskning gjord av tidningen El Confidencial, som bland andra norska Nettavisen hänvisar till, avslöjas det att Luis Rubiales, ordförande i Spaniens fotbollsförbund, tillsammans med Piqué pressat saudierna på en rejäl utbetalning för att lämna över arrangemanget.

El Confidencial lutar sig mot både läckta dokument och ljudupptagningar, och skriver att det ska handla om totalt runt 24 miljoner euro (nära 250 miljoner kronor).

"Kan separera"

Fotbollsförbundet säger till tidningen att det inte är något i de aktuella ljudupptagningarna som tyder på att något olagligt ska ha skett.

Piqué försvarar å sin sida sitt agerande och nekar till att ha gjort något illegalt, utan säger sig vara stolt över ett väl utfört arbete.

Jag vet hur man separerar ett kommersiellt avtal från mitt jobb som spelare. En intressekonflikt är beroende av varje persons individuella värderingar, säger han.

Gerard Piqué ha fått runt 6 miljoner euro (60 miljoner kronor). Det spanska fotbollsförbundet ska också ha försökt hålla utbetalningen till Piqué hemlig, skriver tidningen.

Annons

Annons

Fyra miljoner årligen

Sedan tidigare var det känt att Gerard Piqué var inblandad i förhandlingarna med Saudiarabien genom sitt företag Kosmos, som uppges få 4 miljoner euro för varje år som turneringen hålls i landet.

Det var inför säsongen 2019–20 som det spanska fotbollsförbundet meddelade att turneringen kommer att utökas från två till fyra lag, och att matcherna skulle spelas i Saudiarabien. I fjol tvingades turneringen att tillfälligt flyttas till Spanien på grund av coronapandemin, men avtalet med Saudiarabien gäller hela vägen till 2029.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.