Pirlo om Kulusevski: "Redan en mästare"

Dejan Kulusevski, tvåa från vänster, gratulerades till sitt 1–0-mål i Serie A-debuten för Juventus.
Dejan Kulusevski, tvåa från vänster, gratulerades till sitt 1–0-mål i Serie A-debuten för Juventus.
FotbollTT

Dejan Kulusevski kallade sin Serie A-debut för Juventus för en dröm.

Efter ett mål i 3–0-segern i ligastarten mot Sampdoria hyllades 20-åringen.

Han är redan en mästare, sade tränaren Andrea Pirlo, till Juventus tv-kanal enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Annons

Annons

Juventus tränare Andrea Pirlo och storstjärna Cristiano Ronaldo.
Juventus tränare Andrea Pirlo och storstjärna Cristiano Ronaldo.
Svenskduell mellan Sampdorias Albin Ekdal och Juventus Dejan Kulusevski i Turin.
Svenskduell mellan Sampdorias Albin Ekdal och Juventus Dejan Kulusevski i Turin.

Varken Juventus nye svenske anfallare Dejan Kulusevski eller nye italienske tränare Andrea Pirlo hade nog inte kunnat önska sig en bättre Serie A-debut på respektive position i ligapremiären hemma mot Sampdoria, där Albin Ekdal var lagkapten, i Turin.

"Juve", som vunnit den italienska fotbollsligan nio år i rad, sparkade i gång säsongen med en 3–0-seger och 20-årige Kulusevski inledde målskyttet i den 13:e matchminuten.

Den svenske landslagsspelaren pricksköt 1–0 med vänsterfoten, i sin första ligamatch för storklubben han anslöt till i somras.

Efter matchen, där mittbacken Leonardo Bonucci och storstjärnan Cristiano Ronaldo gjorde de övriga målen, lovordades Kulusevski.

Hyllad och prisad

Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet, han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen, sade Andrea Pirlo till Juventus tv-kanal, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

41-årige Pirlo, tidigare storspelare i klubben som i augusti ersatte sparkade Maurizio Sarri, gillade även det spel som Kulusevski stod för i premiären.

Han gjorde det på bästa möjliga vis, inte bara genom mål, men också genom att göra grovjobbet i press och kontringar som sedan gynnade laget.

Kulusevski värvades till Juventus från Atalanta, för motsvarande omkring 360 miljoner svenska kronor, redan vid årsskiftet. Men svensken, som då gjorde stor succé i Parma dit han var utlånad, spelade kvar i klubben säsongen ut och blev utnämnd till årets bästa unga spelare i Serie A.

Annons

Annons

16 år efter Ibrahimovic

Söndagskvällens succédebut förde nog många svenska tv-tittares tankar tillbaka till när en 22-årig Zlatan Ibrahimovic byttes in och gjorde 3–0-målet i sin Serie A-debut för Juventus i segermatchen borta mot Brescia den 12 september 2004.

16 år senare var alltså en annan svensk anfallstalang rubrikernas man i norra Italien.

En dröm som gick i uppfyllelse. Jag hade inte tid till att tänka mer när jag gjorde målet, sade Dejan Kulusevski till Sky Italia enligt Aftonbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons