-
+

Pizza och kakor – Öbergs recept för VM-succé

Hanna Öberg tar emot silvermedaljen.
Hanna Öberg tar emot silvermedaljen.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Lasagne, pizza och kakor. Nedsköljt med sportdryck. Och så lite rörelse som möjligt. Det var Hanna Öbergs recept för succén i distansloppet.

Det verkar ha gjort susen, säger hon efter silvermedaljen.

Annons

Annons

Hanna Öberg var besviken efter både sprinten och jaktstarten i skidskytte-VM efter att kroppen inte svarade. Med bara en vilodag inför distansloppet var planen tydlig: äta mycket och röra sig lite.

Analysen var att mixedstafetten var en riktig urladdning och att jag kanske inte riktigt hade återhämtat mig ordentligt från den och legat lite back energimässigt, säger Hanna Öberg.
I går (läs måndag) försökte jag att göra av med så lite energi som möjligt och stoppa i mig så mycket energi som möjligt. Receptet har varit lasagne till lunch, pizza till middag och däremellan har jag druckit sportdryck och käkat kakor, säger Öberg.
Det verkar ha gjort susen.

"Tillbaka"

Hanna Öberg slutade aldrig tro på att formen inte var så långt borta – den hade ju varit där bara några dagar tidigare när hon förde Sverige till VM-brons i den inledande mixedstafetten. Men hon medger att hon var lite orolig ändå.

Pappa Tomas Öberg – som stöttar från hemmaplan, säger:

Under de sista hårda passen på lägret innan VM åkte hon bättre än lillasyster (Elvira Öberg). Vi började därför misstänka att hon kanske hade dåligt med energi. Därför har hon under de här 48 timmarna verkligen försökt ladda på med så mycket mat och näring det bara går, och det kan ju vara en orsak. Nu är hon tillbaka.

Annons

Annons

Pizza igen

Den bedrövade Hanna Öberg som för två dagar sedan stod i mixade zonen, där intervjuerna görs, är utbytt mot en avslappad och leende silvermedaljör. Det är tydligt att det här betyder mycket för skidskyttestjärnan.

Jag är så stolt över den här medaljen och vad jag gör i dag. Det betyder jättemycket att jag kan komma tillbaka på det här sättet, säger hon.

Så vad var det då för pizza som bäddade för succén?

Det var någon slovensk... Ingen klassiker. En med skinka och oliver.

Och nu kan det bli pizza igen.

Ja, jag tror faktiskt att det blir pizza i kväll igen, haha.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss