A-
A+

Poängräddaren Ekdal: "Som en liten seger"

Djurgårdens Hjalmar Ekdal (till vänster) jublar med sina lagkamrater efter sitt 1–1-mål borta mot Malmö FF.
Djurgårdens Hjalmar Ekdal (till vänster) jublar med sina lagkamrater efter sitt 1–1-mål borta mot Malmö FF.
FotbollTT

En poäng som var som en seger.

Djurgården är kvar i serieledning efter en sen kvittering borta mot Malmö FF.

Som en liten seger i sig, säger försvararen Hjalmar Ekdal, som räddade en poäng i 1–1-matchen.

Annons

Annons

Djurgårdsspelarna jublade stort efter 1–1 i toppmötet med Malmö FF på bortaplan. I den 80:e minuten skickade försvararen Hjalmar Ekdal in kvitteringen bakom Johan Dahlin i hemmamålet – och Djurgården är kvar som serieledare.

Det blir så när man ligger under i en hel match. Då känns den här poängen mycket tyngre än vad det gör annars, så det blir en liten seger i sig, säger Ekdal om jubelscenerna efter slutsignal.

"Nöjda med en poäng"

Samtidigt som vi så klart åkte hit för att vinna, men sett till matchbild och hur den utspelade sig är vi nöjda med en poäng, fortsatte han.

Det var andra matchen i rad som Ekdal nätade. Förra helgen satte han 2–1 när Djurgården derbyvann mot Hammarby med 4–1. Han kan inte minnas när han var inne i ett sådant målstim senast.

Det var kanske i de yngre åren, men inte på seniornivå, säger Ekdal.

Djurgården står nu på 38 poäng och har fortsatt tre poäng ner till tabellfyran MFF. Tvåan AIK har 37 poäng och trean Elfsborg har 36 poäng, men de båda lagen har en match mindre spelad.

Det är långt kvar, så det är för tidigt att uttala sig om hur det går. Det var viktigt att vi fortfarande håller tre poäng ner till Malmö. Det är vi nöjda med och sedan tar vi en match i taget. Varje trepoängare spelar stor roll, säger Ekdal.

Han får ändå frågan om vilka som kommer att utmana Djurgården om SM-guldet i slutfasen av allsvenskan.

Det är svårt att säga. Alla lag som är där uppe med oss. Malmö har Champions League att tänka på, men har så pass bred trupp att vi inte kan räkna ut dem helt och hållet. AIK är tunga och Elfsborg är jäkligt bra också. Jag vet inte, tiden får visa det.

Utan målvakten Jacob Widell Zetterströms storspel hade dock toppmötet varit över för Djurgården redan efter 45 minuter. Två gånger om svarade 23-åringen för lysande räddningar när MFF-anfallaren Antonio Colak fick fina lägen i straffområdet.

Annons

Annons

"En krigarinsats"

Framför allt var enhandsräddningen på kroatens nick i den 42:a matchminuten av högsta klass. Returen kunde Ekdal nicka undan precis på mållinjen.

I slutskedet – efter Ekdals kvittering – svarade Widell Zetterström för ytterligare en vass räddning när Erdal Rakip blev fri i straffområdet.

De har ett par chanser där Jacob står för ett par otroliga räddningar. Det är sådant man får utnyttja och i dag tackar vi Jacob för de räddningarna. Vi gjorde en bra krigarinsats, säger Hjalmar Ekdal.

Djurgården möter närmast Degerfors på hemmaplan på onsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.