A-
A+

Poddlyssningen ökar i alla grupper

Varannan svensk lyssnar regelbundet på podd, visar en ny undersökning. Arkivbild.
Varannan svensk lyssnar regelbundet på podd, visar en ny undersökning. Arkivbild.
NöjeTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Varannan svensk lyssnar regelbundet på podd och lyssningen fortsätter att öka i alla åldersgrupper. Det visar en undersökning av Kantar Sifo på uppdrag av Spotify. Den största ökningen ser Sifo i gruppen 30–44 år där andelen som lyssnar på podd minst en gång i veckan har ökat med 19 procent.

Inte minst pandemin har bidragit till att driva lyssningen, en av tre svenskar uppger att de lyssnar mer på poddar nu än före pandemin. Spotify noterar sin största ökning bland de äldre, där lyssnare över 55 år har ökat sitt lyssnande med 86 procent under 2020, jämfört med 2019.

Utbudet av poddar på svenska på Spotify har ökat med 89 procent det senaste året. Mest lyssnade på Spotify är: "P3 Dokumentär", "Sommar & Vinter i P1", "Dagens brott", "Rättegångspodden" och "Sekter".

"Dokumentärer och true crime fortsätter engagera svenska lyssnare, men vad som präglar poddlandskapet 2021 är alla nya typer av berättelser som berättas i poddform, och en högre produktionskvalitet på poddar generellt. Podden har mognat helt enkelt, utan att för den delen växa upp", säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify, i ett pressmeddelande.

Rättad: I en tidigare version angavs en felaktig uppgift om vilka som ökat sin poddkonsumtion på Spotify mest.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr