A-
A+

Pojke omhäktad för polismordet i Göteborg

Blommor på en polisbil i Biskopsgården i Göteborg efter mordet den 30 juni. Arkivbild.
Blommor på en polisbil i Biskopsgården i Göteborg efter mordet den 30 juni. Arkivbild.
BrottTT

17-åringen fortsätter att neka till att ha skjutit ihjäl en polis i Biskopsgården. Under fredagsförmiddagen omhäktades pojken, fortsatt misstänkt för både mord och mordförsök.

Annons

Annons

Pojken greps den 3 juli misstänkt för mordet den 30 juni, då en polisman i tjänst sköts till döds i Biskopsgården i Göteborg. Vid den första häktningsförhandlingen dagen efter gripandet nekade 17-åringen till brott, men häktades trots det och belades även med restriktioner.

Under fredagen begärde åklagaren pojken omhäktad, vilket Göteborgs tingsrätt gick med på. Nästa häktningsförhandling ska hållas senast den 2 augusti.

Enligt 17-åringens advokat Hans Palm fortsätter pojken att neka till att ha utfört skjutningen. Den misstänkte protesterar också mot att vara belagd med restriktioner.

Självklart. Det följer ju med att man nekar, då vill man ju varken gå med på att vara häktad eller ha några restriktioner. Det är ju logiskt. I övrigt kan jag inte säga mer, yppandeförbud råder, säger Palm.

Restriktionerna innebär bland annat att åklagaren får besluta att 17-åringen inte får vistas tillsammans med andra intagna, inte får följa vad som händer i omvärlden och inte får ta emot besök.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!