A-
A+

Polis avlossade skott mot våldsam yxman

En våldsam man med yxa greps under morgonen i Filipstad. Arkivbild.
En våldsam man med yxa greps under morgonen i Filipstad. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

Polis stoppade under morgonen en våldsam man med yxa på en ort strax utanför Filipstad. I samband med gripandet avlossade polisen ett varningsskott, skriver polisen på sin hemsida.

När larmet kom strax efter åtta inleddes en spaningsinsats. Mannen hade enligt polisen gått runt i området och varit inne i fastigheter och bland annat skadat ett fordon.

När vi anträffar mannen ska han gripas och har då en yxa och någon form av slagträ i händerna som han inte släpper. Då får en av mina kolleger avlossa ett varningsskott varefter han kan gripas, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen, till Aftonbladet.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är nu misstänkt för bland annat förberedelse till våld mot tjänsteman, grovt hemfridsbrott och skadegörelse på motorfordon. Han är även misstänkt för brott mot knivlagen.

Vi har en person gripen misstänkt för flertalet brott, han är förhörd och åklagare ska väl fatta beslut här om han ska anhållas eller ej, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, vid 14-tiden på fredagen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.