A-
A+

Polis knivhuggen i Cannes – misstänkt terrordåd

Attacken ägde rum utanför en polisstation i Cannes tidigt på måndagsmorgonen. Bilden är från ett annat tillfälle.
Attacken ägde rum utanför en polisstation i Cannes tidigt på måndagsmorgonen. Bilden är från ett annat tillfälle.
FrankrikeTT

En polis har knivhuggits i franska Cannes, enligt landets inrikesminister Gérald Darmanin. Polisen, som bar skottsäker väst, är oskadd.

Attacken utreds som ett terrordåd, uppger poliskällor till AFP.

Annons

Annons

Gärningsmannen slet upp dörren på en polisbil utanför en polisstation i den sydfranska staden och knivhögg en polis i brösttrakten, rapporterar Nice-Matin med hänvisning till en poliskälla.

Mannen ska sedan ha tagit sig runt fordonet och försökt attackera ytterligare en polis som befann sig i bilen, men sköts då av en tredje polis som satt i baksätet. Den knivhuggne polisen bar skottsäker väst och skadades inte, enligt Darmanin. Inledningsvis rapporterade franska medier att polisen i fråga skadats.

Angriparen sade sig agera "i profetens namn" och attacken utreds som ett misstänkt terrordåd, enligt källor till den franska nyhetsbyrån AFP. Hans skottskador beskrivs som kritiska.

Inrikesministern besöker Cannes under förmiddagen, skriver han.

De senaste åren har franska poliser varit måltavlor för en lång rad attacker med jihadistiska motiv. I april i år höggs en polisanställd ihjäl i Rambouillet utanför Paris, och i maj skadades en polis allvarligt i ett knivdåd nära Nantes i västra Frankrike.

I oktober 2019 dödades tre poliser och ytterligare en polisanställd på Parispolisens högkvarter av en radikaliserad medarbetare på it-avdelningen.

De många dåden har lett till politiska krav på bättre skydd för poliser, och hårdare straff. Inre säkerhet är också en stor fråga inför presidentvalet i vår.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.