A-
A+

Polis nära bli påkörd – mordförsök

En polis var nära att bli påkörd under jakten efter en stulen bil. Arkivbild
En polis var nära att bli påkörd under jakten efter en stulen bil. Arkivbild
InrikesTT

Polisen följde gps-signalen från den stulna bilen i åtskilliga mil. När den hanns i kapp och skulle stoppas försökte föraren köra på en polis, som kastade sig undan i sista stund.

Annons

Annons

Bilen stals i Stockholmsområdet i slutet av förra veckan och på tisdagsmorgonen visade en gps-signal att bilen fanns i Mantorp i Östergötland, skriver polisen på sin hemsida.

Nästa gps-signal kom från Ödeshög, och polis tog sig till platsen men kunde inte hitta bilen. Flera lastbilar stoppades för att kontrollera att bilen inte transporterats iväg.

På förmiddagen kom en ny positionsangivelse för bilen, då den fanns cirka två mil söder om Jönköping. Polisen åkte dit och en knapp kvart senare fick de stopp på den stulna bilen för att göra en kontroll. Men föraren tryckte plötsligt på gasen och en polisman fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd. Polisen klarade sig utan skador.

Knappt tjugo minuter senare fick polisen en ny positionsangivelse i ett industriområde söder om Barnarp. Flera polispatruller deltog i sökandet och till slut kunde bilföraren, en man i 30-årsåldern, gripas.

Han är nu misstänkt för försök till mord, grovt häleri, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning samt märkesförfalskning. Polisen har tagit fordonet i beslag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!