Polisen slår fast: Tolvåringen inte måltavla

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl i Botkyrka den 2 augusti. Arkivbild.
Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl i Botkyrka den 2 augusti. Arkivbild.
BrottTT

Utredningen fortsätter efter att en tolvårig flicka sköts till döds i Botkyrka i början på augusti. Polisen har hållit nära 200 förhör och slår nu fast att flickan inte var måltavlan för skotten.

Annons

Annons

Det var tidigt på morgonen den 2 augusti som ett antal skott avlossades från en förbipasserande bil på en parkering vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka utanför Stockholm. En tolvårig flicka träffades av skotten och dog.

Flickan var utanför snabbmatsrestaurangen med några vänner för att handla mat. Polisen slår också fast att det inte finns något i utredningen som säger att 12-åringen eller hennes kompisar var måltavlorna för skotten.

Jag kan inte vara detaljerad eftersom det här fortfarande är en pågående utredning. Det jag kan säga är att den utredning som vi har gjort kring henne har gett oss den bilden, säger utredningsledare Lukas Molander.

Har hållit 200 förhör

Polisens utredning fortgår och det har kommit in många tips och vittnesmål från allmänheten. Nära 200 förhör har hållits i ärendet.

TT: Vet ni vem som skotten var riktade emot?

Jag kan inte gå in djupare på det, men vi utreder mot vem brottet sker och varför. Vårt mål är att vi ska få klarhet i vilka som är ansvarig för den här händelsen, säger Lukas Molander.

Dödsskjutningen väckte stor uppmärksamhet och ilska, både hos allmänheten och bland politiker. Ingen har gripits för händelsen, som utreds som mord.

Annons

Annons

"Angelägna om att få kontakt"

Polisen är fortsatt intresserade av iakttagelser som kan sättas i samband med brottet. Dels beträffande skjutningen utanför snabbmatsrestaurangen och den bensinstation som ligger bredvid, och dels bilbranden med en vit Audi i Sollentuna runt midnatt mellan den 4 och 5 augusti. Polisen utgår från att det är samma bil som också användes då tolvåringen sköts.

Det här är ett väldigt allvarligt brott och vi är intresserade av alla upplysningar som kan vara av värde för utredningen. Vi tror att det fortfarande finns personer som vet eller har sett saker, och som inte har hört av sig till polisen. Vi är väldigt angelägna att få kontakt med dem, säger Lukas Molander.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons