A-
A+

Polisen slog till mot liga med falska poliser

Fem personer som misstänks ha lurat äldre på pengar genom att påstå sig vara poliser har anhållits efter tillslag i Malmöområdet. Arkivbild.
Fem personer som misstänks ha lurat äldre på pengar genom att påstå sig vara poliser har anhållits efter tillslag i Malmöområdet. Arkivbild.
BrottTT

Bedragarna utgav sig för att vara poliser när de lurade äldre personer på både pengar och smycken.

Nu har fem personer anhållits misstänkta för 15 brott mot äldre i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Annons

Annons

Polisen slog till mot de misstänka falska poliserna i Malmöområdet under tisdagen, skriver polisen på sin hemsida.

Fem personer – tre män och två kvinnor – misstänks nu för grovt bedrägeri, försök till samma brott, föregivande av allmän ställning och inbrottsstöld. Totalt rör det sig om 15 brott mot äldre personer, som blivit bedragna på omfattande ekonomiska belopp och som också blivit bestulna på värdefulla smycken.

De fem anhållna personer, som är 25–35 år, misstänks ha ingått i en liga som lurat äldre genom att påstå sig vara poliser genom att antingen visa polislegitimationer eller varit utklädda i kläder som liknade uniformer. Offren har exempelvis lurats till att lämna ut sina bankkort och koder – därefter har bedragarna tagit ut stora summor pengar.

I år har det skett minst 600 polisanmälningar i Sverige angående falska poliser som lurat äldre – 250 av anmälningarna har gjorts i polisregion Syd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.