Polisen vann i "Tjuv och polis"

'Tjuvarna' i årets upplaga av 'Tjuv och polis' fick se sig snuvade på bytet. Pressbild.
"Tjuvarna" i årets upplaga av "Tjuv och polis" fick se sig snuvade på bytet. Pressbild.
TvTT

Årets upplaga av SVT:s "Tjuv och polis" slutade med att polisen lyckades ta fast alla tjuvarna och säkra bytet på 60 miljoner kronor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Jag älskar att vinna. Det känns vansinnigt bra. Jag tycker lite synd om dem, de har kämpat hårt och länge, säger spanaren Mattias Hammar i programmet.

Tio invånare i Lysekil har haft det spännande uppdraget att genomföra en kupp där de roffat åt sig 60 miljoner. De delade upp bytet mellan sig och under två veckor i somras jagades de av erfarna spanare som tidigare jobbat inom poliskåren.

I finalavsnittet var uppdraget att ta sig till en väderkvarn belägen högt uppe på ett berg i den lilla orten Fiskebäckskil och där lämna över sin del av bytet till programledaren Micke Leijnegard.

Men "tjuvarna" gick bet eftersom den första tjuven på plats, Elin Abrahamsson, greps av spanaren Helena Karlsson som sedan vaktade kring väderkvarnen tillsammans med fler och fler spanare.

Jag tog den första, den andra och den sista. Det var en härlig känsla, säger Helena Karlsson i programmet.

Förra säsongen av "Tjuv och polis" utspelade sig i Askersund, där "tjuven" Christian Vargahed till slut lyckades hålla sig undan polisen och lämna över bytet till programledaren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons