Polisen: Vi bedömer att vi har rätt bil

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl vid en bensinmack i Botkyrka, söder om Stockholm, natten mot den 2 augusti.
Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts ihjäl vid en bensinmack i Botkyrka, söder om Stockholm, natten mot den 2 augusti.
BrottTT

Utredningsarbetet fortsätter efter att en tolvårig flicka sköts till döds i Botkyrka, natten till den 2 augusti. En beslagtagen bil tros ha använts i samband med skjutningen.

Annons

Annons

Snart efter händelsen gick polisen ut och berättade att man var intresserade av iakttagelser kring en vit bil av kombimodell som synts på en övervakningskamera i anslutning till brottsplatsen.

Ett par dagar senare hittades en brinnande, vit Audi i Sollentuna, norr om Stockholm. Bilen sattes genast i samband med dödsskjutningen.

Enligt polisen utgår de nu ifrån att den beslagtagna Audin är densamma som användes vid skjutningen i Botkyrka, eftersom "tillräcklig mycket i utredningen" tyder på det.

Allmänt kan man konstatera att bilen som anträffades i samband med branden är till synes identisk med den bil som vi eftersökte efter brottet. Vad i övrigt i utredningen som sätter den i samband med händelsen, det vill jag inte utveckla, säger utredningsledare Lukas Molander.

Att polisen nu tror sig ha hittat rätt bil innebär, enligt Molander, att man inte fortsätter söka andra vita bilar.

Vi bedömer att vi har rätt bil. Vi riktar utredningen mot den här bilen, som vi nu har tagit i beslag, och jobbar utifrån det, säger Lukas Molander.

TT: Är den tekniska undersökningen av bilen klar?

Den tekniska undersökningen av bilen är ingenting som jag överhuvudtaget går in på.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons