A-
A+

Polissuccé tillbaka – "Gjort något viktigt"

Amanda Jansson (Sara) och Oscar Töringe (Magnus) har fått massor av reaktioner från poliser och deras anhöriga efter den första omgången av 'Tunna blå linjen'. På söndag är det premiär för den andra säsongen.
Amanda Jansson (Sara) och Oscar Töringe (Magnus) har fått massor av reaktioner från poliser och deras anhöriga efter den första omgången av "Tunna blå linjen". På söndag är det premiär för den andra säsongen.
TvTT

SVT-serien "Tunna blå linjen" berörde många poliser. Även anhöriga har hört av sig och tackat.

Då vet man att man har gjort något viktigt, säger huvudrollsinnehavaren Oscar Töringe inför säsongspremiären:

Annons

Annons

Amanda Jansson (Sara), Oscar Töringe (Magnus), Anna Sise (Faye) och Per Lasson (Jesse) under en paus av inspelningen av en scen till säsong två. Arkivbild.
Amanda Jansson (Sara), Oscar Töringe (Magnus), Anna Sise (Faye) och Per Lasson (Jesse) under en paus av inspelningen av en scen till säsong två. Arkivbild.
Oscar Töringe har fått sitt stora genombrott som skådespelare i 'Tunna blå linjen' och är aktuell i flera stora roller under hösten.
Oscar Töringe har fått sitt stora genombrott som skådespelare i "Tunna blå linjen" och är aktuell i flera stora roller under hösten.
Amanda Jansson spelar Sara i 'Tunna blå linjen'.
Amanda Jansson spelar Sara i "Tunna blå linjen".

Det är dags att återvända till Magnus, Sara och de andra poliserna i Malmö, som jagar brottslingar samtidigt som de kämpar med sina ofta kaotiska privatliv. På söndag, 18 september, är det premiär för andra säsongen av SVT-serien.

Den första säsongen blev en av de största publikframgångarna på senare år för en dramaserie i SVT, som snabbt beställde en ny säsong.

Seriens huvudpersoner, poliserna Magnus (Oscar Töringe) och Sara (Amanda Jansson) har blivit folkkära rollfigurer och de båda skådespelarna märker av gensvaret.

Anhöriga tackar

Förutom de höga tittarsiffrorna har serien blivit väldigt omskriven i tidningar och omtalad i sociala medier. Skådespelarna i centrum har fått många reaktioner. Bland annat från poliser.

Dels är det flera som har skrivit fina brev till mig och sagt att de känner igen sig. "Det där är jag", berättar Oscar Töringe.

Det är skildringen av det vardagliga slitet som polis, långt från de mer glamourösa skildringarna i andra deckarserier som gått hem.

Dels har vi fått väldigt många brev från poliser som har beskrivit att deras partner fått förståelse för deras verklighet och varför de inte vill dela med sig, varje dag de kommer hem.

Annons

Annons

"Dö lycklig"

Oscar Töringe tror att serien har haft en terapeutisk effekt för många.

"Nu kan vi börja prata", eller "nu börjar jag förstå", skrev någon. Det betyder inte att den här polisen börjar öppna upp, men att det finns en förståelse för varför det gör ont. Det är mycket att bära på och de är med om så hemska saker.

TT: Hur känns det att få sådana reaktioner?

Det är ju fantastiskt. Nu kan jag dö lycklig, säger han och ler. Nej, men då har man ju gjort något viktigt.

Amanda Jansson har fått liknande reaktioner. Men också från kristna som uppskattat hennes porträtt av en troende polis.

Det är så himla modigt av alla som skriver och delar med sig av något de har relaterat till i serien. Jag tycker det är fint att de delar med sig och det är väl underbart om det kan hjälpa någon i den personens vardag.

"Många intresserade"

Båda huvudrollsinnehavarna har fått sina stora genombrott tack vare "Tunna blå linjen". Oscar Töringe har flera stora projekt på gång under hösten, såväl på teaterscenen som på film och i tv.

Uppmärksamheten har lett till att han är mer omsvärmad än tidigare.

Många är intresserade av mig och min person på ett ofta väldigt smickrande, men ibland lite konstigt sätt, säger han och ler.

Han är inte helt bekväm med sin nya stjärnstatus. Men det var inget skäl att tacka nej när erbjudandet kom om en andra säsong.

Nej, men då skulle jag ju ha börjat plugga till sjuksyrra istället. Så här fantastiska kollegor, intressanta ämnen och nya grepp som vi vågar oss på här, bättre än så här blir det på många sätt inte.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.