A-
A+

Ponsiluoma sköt bort sig i masstarten

Martin Ponsiluoma under masstartsloppet i Östersund.
Martin Ponsiluoma under masstartsloppet i Östersund.
SkidskytteTT

VM-tvåan i skidskyttets masstart, Martin Ponsiluoma, hade bara bommat två skott i de första två tävlingarna i Östersund. Men i den avslutande masstarten blev det fem och han slutade först på 14:e plats.

Ståskyttet var för dåligt idag, säger han.

Annons

Annons

Norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen vann med nio sekunders marginal före landsmannen Johannes Dale och ytterligare tre före fransmannen Eric Perrot. Perrot, som har en norsk mamma, körde sitt första masstartslopp och tog sin första pallplats i världscupen.

Ponsiluoma låg, trots en bom i första skyttet, trea inför det tredje skyttet efter att ha kört väldigt bra i spåret. Men då kom två bom som förstörde chansen på en pallplats. Han bommade två även i det sista skyttet.

Ståskyttet var för dåligt idag. Det var synd för det var riktigt härlig stämning där ute idag och jag ville göra något bra, säger han.
Det är svårt att säga vad det beror på. Det är små marginaler och antingen funkar det eller så är det kämpigt. Jag gav mig själv chansen efter liggande och var verkligen med i det. Det är synd att jag inte tar till vara på det.

Ponsiluoma var allra snabbast i skidåkningen.

Jesper Nelin kom på 24:e plats med fyra bom.

Norske giganten Johannes Thingnes Bø, som redan säkrat totalsegern i världscupen, är ännu inte tillbaka efter att ha testat positivt för covid-19.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.