Ponsiluoma tillbaka inför nya Norgekampen

Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma lär utgöra hälften av Sveriges herrstafettlag i Oberhof, Tyskland, på fredag.
Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma lär utgöra hälften av Sveriges herrstafettlag i Oberhof, Tyskland, på fredag.
SkidskytteTT

Martin Ponsiluoma är tillbaka i träning igen efter söndagens magsmärtor.

Ett glädjande besked inför fredagens herrstafett vid världscuptävlingarna i tyska Oberhof.

Det blir en tuff kamp mot Norge som känns väldigt rolig, säger lagkamraten Sebastian Samuelsson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Martin Ponsiluoma har imponerat under den här skidskyttesäsongen och var bland annat med och ledde de svenska herrarna till en stafettseger över Norge i Hochfilzen på lucia.

Det var då Sebastian Samuelsson knäckte norska superstjärnan Johannes Thingnes Bø på sista sträckan.

Efter att ha missat söndagens mixedstafett i Oberhof på grund av magsmärtor gick Ponsiluoma för fullt på den tyska skidorten under tisdagen, enligt lagkamraten Sebastian Samuelsson.

Han har tränat i dag, säger Samuelsson till TT.

Ska vara coolare

Den här veckan världscuptävlar herrarna onsdag, fredag, söndag och damerna torsdag, lördag, söndag.

Sebastian Samuelsson – som förra veckan tog en andraplats tillsammans med Hanna Öberg i singelmixedstafetten, slutade 18:e i sprinten och sjua i jaktstarten – är revanschsugen inför morgondagens sprint.

Det blir sista sprinten innan VM (i februari), jag ska försöka vara lite mer offensiv i skyttet. Kanske att jag åkmässigt kan vara lite coolare på första varvet, säger 23-åringen.

Han siktar på placeringar topp-10 både i sprinten och i söndagens masstart. I fredagens stafett räknar han med att Norge är ute efter revansch för andraplatsen i Hochfilzen för en månad sedan.

Annons

Annons

Mycket snö

Det blir det en tuff kamp mot Norge som känns väldigt rolig. En rolig vecka med roliga tävlingar, sammanfattar Samuelsson.

Han har själv fokuserat på återhämtning under början av den här veckan efter det intensiva tävlandet förra veckan. På tisdagens träning snöade det mycket, men snöfallet ska avta inför onsdagen.

TT: Hur påverkar snöandet skyttet?

Nu är det lite svårt att veta, det ser ut som att det inte kommer att snöa så mycket i morgon. Men börjar det att snöa mer kommer det att bli lite skillnad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons