-
+

Populär succédebutant: "Häftig upplevelse"

Albert Johansson (9) blev omsvärmad efter succédebuten med Tre Kronor.
Albert Johansson (9) blev omsvärmad efter succédebuten med Tre Kronor.
IshockeyTT

Meddelanden och samtal gjorde att telefonen gick glödhet hos Albert Johansson efter succédebuten i Tre Kronor i går kväll.

Pappa och förre storbacken Roger Johansson var givetvis en av gratulanterna.

Jättekul så klart, det var en häftig upplevelse i går, säger 20-åringen.

Annons

Annons

Färjestadsbacken – som skrev NHL-kontrakt med Detroit redan i somras och är utlånad till Karlstadsklubben – fick en oförglömlig landslagsdebut.

Matchvinnare mot Tjeckien i förlängning – dessutom med ett iskallt segermål i 3–2-vinsten i hemmaturneringen i Malmö.

Inte konstigt att familj, släkt och vänner ville gratulera.

Det är kompisar, brorsorna, släkt och vänner som hört av sig. Jättekul att de vill gratta mig, för det var en häftig upplevelse i går. Att få göra det där målet var en extra krydda, säger han dagen efter.

Pappa Roger "Ragge" Johansson, före detta NHL-proffs, Färjestadsikon med tre SM-guld och OS-guld 1994 med Tre Kronor, var förmodligen stolt.

Ja, det var han. Pappa skickade sms, han ville väl inte ringa och störa, det blev ju sent på kvällen, säger Albert Johansson.

Följde råden

TT: Vad har han betytt för din karriär?

Mycket så klart. Vi snackade mycket hockey när jag var mindre, men när man har kommit upp på den här nivån så blir det inte lika mycket. Han försöker bara pusha mig att gå ut och njuta och ta vara på stunden, säger han.

Ett råd han följde till punkt och pricka.

Det var så klart nervöst, men det släppte ganska fort, självklart njöt man också, säger han om debuten.

För bara drygt en månad sedan spelade han junior-VM. Nu är han ende spelaren från det JVM-laget i Tre Kronor. Skillnaden?

Det är större och starkare spelare man möter, smarta och skickliga, så det gäller att vara påkopplad hela tiden.

Annons

Annons

"Tuffa matcher"

Likheten – båda evenemangen genomförs i en coronasäkrad bubbla utan publik.

Det här är ju en relativt kort bubbla, bara en vecka. När vi var på JVM så var det en månad. Det är speciellt, men man får vara glad att det går att genomföra. Men självfallet saknar man att ta en promenad och en kaffe på stan, säger han.

Efter segern i premiären har ett orutinerat Tre Kronor bra läge inför de två sista matcherna i hemmaturneringen, Ryssland i morgon och Finland i avslutningen på söndag.

Det är alltid skönt att börja med seger, men det är viktigt att vi steppar upp och höjer oss någon nivå till, det är två tuffa matcher vi har framför oss, säger Johansson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss