-
+

Poromaa med personbästa – Bolsjunov vann

William Poromaa blev elva i masstarten.
William Poromaa blev elva i masstarten.
LängdskidorTT

Alexander Bolsjunov vann herrarnas masstart i Falun – trots en krasch.

Men även svenskarna imponerade där 20-årige William Poromaa gjorde sitt bästa världscuplopp i karriären med elfte plats.

Jag var beredd på att vara med när tåget skulle gå, säger han.

Annons

Annons

William Poromaa hade som bäst en 15:e plats i världscupen inför Faluns masstart.

Den siffran såg han till att putsa till.

20-åringen hade rygg på täten under hela loppets gång men kunde inte riktigt hänga med när Alexander Bolsjunov med flera satte fart. Men det blev trots allt en elfte plats, 7,7 sekunder bakom Bolsjunov.

Det kändes bra, tycker jag. Jag och Jens (Burman) hade pratat mycket innan om att ligga med där framme och vara beredda när tåget går, säger Poromaa.

TT: Var du beredd?

Ja, det var jag. Jag känner väl att jag inte har det lilla sista ännu. Jag vet vad det stora målet är och det är VM.

"Inte värdelöst"

Poromaa fick dock se sig slagen av en annan svensk i form av Jens Burman som åkte in som tia, en sekund före Poromaa. Även Oskar Svensson var nära topp tio med sin trettonde plats.

Tionde plats är inte värdelöst. Men jag vill mer. Det var synd att jag blev lite låst bakom folk på slutet när det började köras på. Jag måste se till att vara längre fram i slutet av loppen så att jag kan vara med. Men det finns en form där någonstans som är helt okej, säger han.

Annons

Annons

Bolsjunov vann – trots fall

Masstarten innehöll annars flera krascher – bland annat en med Bolsjunov.

Ryssen ledde efter halva loppet men tappade flera placeringar när han var inblandad i en masskrasch efter att Andrew Musgrave gått omkull.

Bolsjunov skulle dock snabbt komma iväg och kunde återigen få hugg på täten. Och när de 15 kilometerna var färdigåkta var det Bolsjunov som trots allt var först i mål, före Johannes Høsflot Klæbo och Pål Golberg.

Det var svårt då det var fem kilometer från mål. Men det var lugnt för att killarna i täten inte ökade farten så jag kunde komma ikapp, säger Bolsjunov om fallet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss