Post om bråket: "Behöver inte gå ut i media"

SDE:s målvakt Lindsey Post gör en av många räddningar under förra säsongen. Arkivbild.
SDE:s målvakt Lindsey Post gör en av många räddningar under förra säsongen. Arkivbild.
IshockeyTT

I fjol var de seriens bästa målvaktspar – nu är de splittrade efter sommarens infekterade bråk.

Lindsey Post tycker att Sofia Reideborn klev över gränsen.

Man behöver inte gå ut i media hela tiden, säger SDE:s kanadensiska målvaktsstjärna.

Annons

Annons

Stockholmslaget SDE var förra säsongens stora överraskning i damhockeyligan SDHL. Efter fem raka säsonger i botten tog laget en sjätteplats i grundserien och gick för första gången till slutspel.

Lindsey Post prisades som ligans bästa målvakt och vann målvaktsligan med 94,16 i räddningsprocent. Sofia Reideborn blev femma med 92,05. Inget annat lag kunde visa upp två så starka målvakter.

Båda förlängde med SDE, men efter Reideborns uppmärksammade kritik tog hon själv beslutet att ta timeout och inte spela kommande säsong. Den frispråkige målvakten gick i SDHL:s egen podcast till hård kritik mot de många relationerna inom damhockeyn i allmänhet och mot SDE i synnerhet.

"Homofobiskt"

Något som fick lagkamraten, den amerikanske backen Jacquie Pierri, att ilskna till. Hon kallade Reideborns anklagelser för homofobiska och skadliga.

Lindsey Post om Reideborns utspel:

Det är klart att hon ska få ha sina åsikter, men det är viktigt att det stannar i laget. Man behöver inte gå ut i media hela tiden, säger hon.

Post säger att hon uppskattade samarbetet mellan de två förra säsongen och hur de pushade varandra, men Reideborns beslut att lämna ändå var bra för laget.

Det var tråkigt hur allt slutade, men det är det bästa för laget. Jag vet att hon jobbar som tränare nu och jag tror det kommer att bli bra för henne att få lite tid vid sidan av hockeyn.

Annons

Annons

Mer press

TT: Var det omöjligt för henne att fortsätta i SDE?

Nej, hade hon kommit tillbaka så hade vi bara behövt reda ut det individuellt och i laget. Det hade vi kunnat lösa.

När Reideborn hoppade av hämtades 19-åriga talangen Linn Jansson Almgren in som ersättare. Hon har bara spelat tre SDHL-matcher för Linköping tidigare, så ansvaret på Post kommer att öka denna säsong.

Hon är en ung målvakt med bra attityd, men jag har högre förväntningar på mig själv den här säsongen så nu blir det mer press, säger Post.

SDE har höga mål inför säsongen.

Vi vill förbättra förra säsongens resultat och med en ny tränare (kanadensiskan Dominique Di Rocco) kommer vi att ha en bättre struktur i vårt spel, säger Post.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons