A-
A+

Potters Brighton knockade Liverpool

Brightons tränare Graham Potter firar segern tillsammans med Yves Bissouma och Adam Webster.
Brightons tränare Graham Potter firar segern tillsammans med Yves Bissouma och Adam Webster.
FotbollTT

Liverpool kommer allt längre från en ny Premier League-titel. Hemma mot Brighton kom en ny förlust med 0–1.

Den enda förklaringen är att vi är trötta, säger tränaren Jürgen Klopp till BT Sport.

Annons

Annons

Liverpool hade inte förlorat hemma på Anfield på 68 matcher och nästan fyra år.

Sedan kom mötena med bottengängen Burnley och Brighton.

Och två gånger 0–1.

Jürgen Klopps manskap såg ut att ha skakat av sig smällen mot Burnley när det raskt blev två bortasegrar i östra London (Tottenham och West Ham), men Graham Potter ville annat.

Den förre Östersundstränaren skickade ut ett lag som hade gjort sin läxa, försvarade sitt eget mål skickligt och lyckades emellanåt komma upp i enstaka anfall.

Det är inte lätt att komma hit och ta poäng. Det är ett topplag och vi försöker bara göra vårt bästa, säger Potter till BT Sports.

"Hade våra ögonblick"

Hemmalaget hade redan efter någon minut kunnat ta ledningen, men Mohamed Salah missade ett av få öppna lägen Liverpool bjöds på – speldominansen neutraliserades av ett lågt spelande Brighton med stora delar av mittfältet runt eget straffområde.

Vi hade våra ögonblick men de förtjänade att vinna, säger Klopp.

Matchens enda mål, av Steven Alzate, kom i ett av få Brightonanfall. Det var inte vackert men även en bredsida från en trasslig situation där försvaret gått bort sig räknas.

Bästa sättet att försvara sig mot ett lag som dem är att behålla bollen och det lyckades vi inte med. Det har varit en tuff vecka och i kväll räckte vi inte till, säger Klopp.

Annons

Annons

Manchester City nästa

Brighton kan med sina tre färska poäng lämna den akuta bottenstriden och har nu tio poäng ner till Fulham under strecket.

Varje match är en stor uppgift för oss. Den här (segern) är till våra supportrar och alla i klubben. Det är inte ofta vi kan komma hit och vinna, säger Potter om Brightons första vinst i Liverpool sedan 1982.

Inget av Liverpools två nyförvärv i tisdags, Ben Davies och Ozan Kabak, spelade och i mål stod Caoimhin Kelleher i stället för ordinarie Alisson som är sjuk. Inte covid-19, betonade Liverpool-lägret.

Liverpool ligger efter förlusten på fjärde plats, sju poäng och en match mer spelad än ledande Manchester City.

Om de regerande mästarna ska kunna försvara sin titel bör det nog bli seger i nästa hemmamatch – mot just Manchester City på söndag.

Brighton tar sig då an Liverpools andra nya skräckmotståndare, Burnley.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss