Premiärer spikas efter regeringens besked

Artisterna i 'Stjärnklart': Hanna Ferm, Andreas Johnson, Robin Bengtsson och Wiktoria Johansson. Föreställningen har premiär den 27 november inför 500 sittande personer i publiken. Pressbild.…
Artisterna i "Stjärnklart": Hanna Ferm, Andreas Johnson, Robin Bengtsson och Wiktoria Johansson. Föreställningen har premiär den 27 november inför 500 sittande personer i publiken. Pressbild.…
NöjeTT

Regeringens planer på att utöka publikmängden till 500 personer ger nöjesarrangörer en efterlängtad möjlighet.

Kort efter beskedet spikades årets premiär för showen "Stjärnklart" med bland andra Robin Bengtsson på scen.

Annons

Annons

Regeringen aviserade på tisdagen att större evenemang som konserter och teaterföreställningar kan få anordnas med 500 personer där publiken sitter en meter ifrån varandra. Beskedet är efterlängtat i kulturbranschen och redan nu börjar arrangörer meddela premiärdatum för föreställningar.

Kort efter regeringens besked blev det exempelvis klart att musikshowen "Stjärnklart" får premiär den 27 november på Cirkus i Stockholm, och att biljetterna för de 500 sittande personerna i publiken släpps den 9 oktober. Artisterna i föreställningen – Robin Bengtsson, Wiktoria, Hanna Ferm och Andreas Johnson – ser nu fram emot att få möta en större publik igen.

Det känns fantastiskt, så klart, säger Robin Bengtsson, som senast stod inför en större publik i Melodifestivalen i mars.
Det har ju varit ovisshet i så många månader vad gäller ens jobb. Nu har jag haft den stora förmånen att ha ett aktiebolag och kunna bli permitterad, men vår bransch har lidit fruktansvärt mycket så det känns skönt att vi kan börja jobba igen, fortsätter han.

"Kanske får anpassa showen"

Den tidigare Melodifestivalenvinnaren har medverkat i "Stjärnklart" de två senaste åren. Till skillnad från tidigare års turnéer sker samtliga föreställningar i år på Cirkus.

Vi brukar blanda julmusik med vår egen musik och lite covers. Det brukar vara klackarna i taket och en bra show. Nu när det blir sittande publik i år får vi kanske anpassa showen efter det, säger Robin Bengtsson.

Annons

Annons

Ett steg i rätt riktning

Även om premiärdatumet är satt kan mycket hända fram till den 27 november, något som Robin Bengtsson är fullt medveten om.

Det får man alltid ha i beräkningarna. Men nu måste vi samtidigt vara förberedda på att det blir av. Det tar tid att repetera och planera en show oavsett om det skulle komma käppar i hjulet eller inte. Nu försöker vi se det positivt, att det är ett steg i rätt rikting. Och så får man vara beredd om det vankas jobb, tänker jag, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons