A-
A+

Presidenten besöker Idadrabbade New Orleans

Stora delar av New Orleans är fortfarande utan el efter orkanen Idas framfart.
Stora delar av New Orleans är fortfarande utan el efter orkanen Idas framfart.
USATT-AFP-Reuters

USA:s president Joe Biden besöker katastrofområden i delstaten Louisiana efter orkanen Idas framfart.

Annons

Annons

Beskedet sent på onsdagen kom från Vita huset:

"Presidenten kommer att resa till New Orleans, Louisiana, för att själv se förstörelsen från orkanen Ida och för att träffa representanter för drabbade lokalsamhällen", meddelade presidentkansliet.

Tidigare hade presidenten meddelat att han tänkte vänta med att besöka området för att inte vara i vägen för räddningsarbetet.

Läget är fortsatt svårt i drabbade Louisiana och Mississippi, och den ekonomiska förödelsen är ännu svår att helt överskåda.

Nattligt utegångsförbud infördes på tisdagskvällen i den drabbade storstaden New Orleans. Delar av staden och regionen hade fortsatta strömavbrott efter orkanen Ida.

"Jag har undertecknat en exekutiv order om utegångsförbud i hela staden, som börjar gälla omedelbart för alla invånare, från klockan 20 till 06", skriver New Orleans borgmästare LaToya Cantrell på Twitter.

Omkring en miljon hushåll i delstaten Louisiana blev utan el på grund av orkanen, vilket bland annat har gjort att luftkonditioneringssystem slutat fungera i sensommarvärmen. USA:s president Joe Biden lovade på tisdagskvällen lokal tid federalt stöd för att få i gång strömmen igen.

Den främsta prioriteten är sjukhus samt avlopps- och vattenreningsanläggningar.

Fyra personer har hittills bekräftats döda efter ovädret, som slagit hårt mot framför allt Louisiana och Mississippi. Ytterligare en person saknas, och misstänks ha dödats av en alligator. I sociala medier sprids bilder på förstörda hus och människor som räddas ur översvämmade bilar.

För 16 år sedan ödelades stora delar av New Orleans av orkanen Katrina, som dödade fler än 1 800 personer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!