A-
A+

Press på nye kaptenen: "Mår inte lika bra"

Svenskt fall i VM. Forwardsstjärnan Rickard Rakell förlorar en närkamp mot Belarus, nu måste landslaget börja segertåget för att tvätta bort fiaskostämpeln.
Svenskt fall i VM. Forwardsstjärnan Rickard Rakell förlorar en närkamp mot Belarus, nu måste landslaget börja segertåget för att tvätta bort fiaskostämpeln.
IshockeyTT

Debuten som högst ansvarig kunde ha börjat bättre.

Efter sämsta VM-starten på 60 år är Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv pressad inför kvällens möte med Schweiz.

Varje match nu blir som en game sju, säger han.

Annons

Annons

Efter förlusterna mot Danmark och Belarus har Tre Kronor gjort sin sämsta VM-start sedan 1961.

Nu räknas bara segrar. Tre Kronor behöver sannolikt vinna fyra av sina fem återstående matcher för att fiaskot inte ska vara fullbordat med missat slutspel.

Garpenlöv gör sin första VM-turnering som ansvarig i Tre Kronor efter att tidigare ha varit assisterande till Rikard Grönborg vid VM-gulden 2017 och 2018.

"Kan göra något bra"

Förbundskaptenen säger att han känner spelarnas förtroende, trots den tunga starten.

Ja, det gör jag naturligtvis, jag har inte fått någon annan känsla. När man förlorar mår man inte lika bra som när man vinner, det är inget nytt för mig eller någon annan. Självklart hade vi önskat en bättre start, men vi kan fortfarande göra något bra av det här, det är det vi fokuserar på just nu, säger han.

Efter förlusten mot Belarus sade rutinerade forwarden Oscar Lindberg att han tyckte det blev stressigt i det svenska båset.

Det är en ganska naturlig känsla när man jagar mot ett sämre lag. Man vill forcera. I de lägena brukar det vara bättre att ta ett steg tillbaka och slappna av, men med desperation naturligtvis. Men det är lättare sagt än gjort, säger Garpenlöv.

Annons

Annons

"Små detaljer"

Schweiz har tagit steget upp bland de yppersta lagen i världen. Två gånger de senaste åtta åren har Schweiz tagit sig till VM-final – och förlorat mot Sverige bägge gångerna.

Det är ett väldigt skridskoskickligt lag och många spelare har spelat ihop i många år i VM. Ett spetsigt, skridskoskickligt lag som jobbar väldigt hårt, säger Garpenlöv.

Efter två raka förluster i inledningen – blir det tredje gången gillt för Sverige?

Om man tittar på matcherna som vi har spelat så tycker vi, rent chansmässigt, att vi lika gärna hade kunnat vinna båda. Nu hittade vi en väg att förlora, så nu måste vi hitta vägar att vinna. Det är det som vi har riktat in oss på, det är små detaljer som måste bli bättre, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!