A-
A+

Prins Andrew ber domstol avsluta utredning

Storbritanniens prins Andrew. Arkivbild.
Storbritanniens prins Andrew. Arkivbild.
USA/StorbritannienTT-AFP

Storbritanniens prins Andrew protesterar på nytt mot ett civilrättsligt mål mot honom.

Hans advokater säger att den kvinna som anklagar honom för sexuella övergrepp för 20 år sedan inte har någon grund för sina anklagelser.

Annons

Annons

I en skrivelse till domstolen i New York säger hans advokater att den kvinna som har anklagat honom för sexuella övergrepp inte har någon grund för sina påståenden och uppmanar till att utredningen mot prinsen läggs ned.

Advokaterna säger att kvinnan har stämt prinsen för att "åter försöka få betalt" genom anklagelser mot den nu avlidne finansmannen Jeffrey Epstein. De menar att kvinnan redan har mottagit flera miljoner dollar i tidigare uppgörelser. Dels efter en uppgörelse med Epstein 2009, dels efter en med hans medarbetare Ghislaine Maxwell 2017.

Övergrepp för 20 år sedan

Anklagelserna rör påstådda sexuella övergrepp för över 20 år sedan mot kvinnan som då var minderårig. Hon hävdar att hon tvingades ha sex med prinsen mot sin vilja.

Prins Andrew är yngre bror till prins Charles och har sagt att han inte har något minne av att ha träffat kvinnan. I stämningen uppger kvinnan att hon regelbundet "lånats ut" av finansmannen Jeffrey Epstein till olika mäktiga män, varav prins Andrew var en.

Jeffrey Epstein tog sitt liv i häktet 2019, i väntan på rättegång för trafficking av minderåriga.

Annons

Annons

Flera försök

Kvinnan har sedan i augusti flera gånger försökt delge prinsen stämningen, men den avvisades de första två gångerna eftersom den inte hade presenterats på rätt sätt. I slutet av september godkände prinsen till slut delgivningen.

Brittisk polis har också utrett sexbrottsanklagelserna mot prins Andrew, men den utredningen lades ned i början av oktober.

I slutet av november startar en rättegång mot Ghislaine Maxwell i New York. Hon anklagas för att ha rekryterat minderåriga flickor till Epstein som han sedan har förgripit sig på. Hon nekar till brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.