A-
A+

Prins Ernst August döms efter hot mot polis

Prins Ernst August av Hannover döms till tio månaders villkorlig dom. Arkivbild.
Prins Ernst August av Hannover döms till tio månaders villkorlig dom. Arkivbild.
ÖsterrikeTT

Prins Ernst August av Hannover döms till tio månaders villkorlig dom för att ha misshandlat en polisman och hotat en kvinnlig polis, skriver österrikiska nyhetsbyrån APA.

Annons

Annons

Det var i juli förra året som polis kallades till prinsens jaktbostad i Grünau i Österrike. Poliserna försökte gripa prinsen, som försvarade sig och då slog en av dem i ansiktet. Han ska även ha viftat mot dem med en kniv. Han fördes till häktet, men släpptes senare.

Fem dagar senare hotade han en kvinnlig polis med ett basebollträ. I september ska prinsen ha slagit sönder ett fönster i sitt hus och hotat en av sina anställda.

Jag vill be om ursäkt till alla berörda, jag beklagar det inträffade och är beredd att betala för skadorna, sade han vid domstolsförhandlingen.

Prinsen ville dock inte erkänna sig skyldig till misshandel eller att ha hotat någon.

Den 67-årige kungligheten, som är ättling till Tysklands siste kejsare Wilhelm II, är gift med prinsessan Caroline av Monaco, men paret lever åtskilda sedan 2009.

Han döms till tio månaders villkorlig dom. Ernst August döms också till att inte få vistas i sin jaktbostad i Österrike under de kommande tre åren, skriver Der Spiegel. Det är känt sedan tidigare att prinsen har alkoholproblem och att han befinner sig i en konflikt med sin äldste son, som velat sälja familjens slott i Marienburg i Tyskland på grund av pappans skulder.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!