A-
A+

Prins Harry skriver om sin förlust i barnbok

Prins Harry skriver ett tröstande förord till boken 'Hospital by the hill'. Arkivbild.
Prins Harry skriver ett tröstande förord till boken "Hospital by the hill". Arkivbild.
LitteraturTT

I förordet till en ny barnbok skriver prins Harry om den smärta han upplevde när hans mor, prinsessan Diana, dog i en trafikolycka 1997. Boken är riktad till unga läsare som har förlorat anhöriga under pandemin, skriver People.

Annons

Annons

I förordet till "Hospital by the hill" berättar den brittiske prinsen om hur han kämpade för att acceptera sin mammas död när han var tolv år gammal och säger att han hoppas att boken kan "ge tröst så att du känner att du inte är ensam".

"När jag var en ung pojke förlorade jag min mamma. Vid den tiden ville jag inte tro på eller acceptera det och det lämnade ett enormt hål i mig. Jag vet hur du känner det och jag vill försäkra dig om att det där hålet med tiden kommer att fyllas med så mycket kärlek och stöd", skriver prins Harry.

Boken, som ges ut i samband med National Day of Reflection nästa vecka, är skriven av Chris Connaughton och illustrerad av Fay Troote. Handlingen kretsar kring ett barn som har förlorat sin sjukhusanställda mamma till följd av covid-19. Den delas ut gratis till barn och unga som har drabbats på samma sätt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!