A-
A+

Priscilla Presley lovordar Butlers tolkning

Elvis Presley porträtterad 1964 och till höger skådespelaren Austin Butler som spelar rockikonen i den kommande filmen 'Elvis'. Arkivbild.
Elvis Presley porträtterad 1964 och till höger skådespelaren Austin Butler som spelar rockikonen i den kommande filmen "Elvis". Arkivbild.
FilmTT

Baz Luhrmanns film om Elvis Presley har premiär i Cannes om några veckor, men redan nu har rockkungens tidigare hustru Priscilla Presley fått en privat visning.

Annons

Annons

Priscilla Presley är nöjd med regissören Baz Luhrmanns kommande film om ex-maken Elvis Presley. Arkivbild.
Priscilla Presley är nöjd med regissören Baz Luhrmanns kommande film om ex-maken Elvis Presley. Arkivbild.

I ett Facebookinlägg, som citeras av The Hollywood Reporter, öser hon beröm över filmen, i synnerhet Austin Butlers insats i titelrollen.

"Den här historien handlar om Elvis och överste Parkers förhållande. Det är en sann historia berättad briljant och kreativt som bara Baz med sitt unika, konstnärliga sätt kunde ha levererat. Austin Butler som spelar Elvis är enastående", skriver Priscilla Presley.

Priscilla Presley, 76, som har en egen skådespelarkarriär bakom sig med roller i bland annat 1980-talssåpan "Dallas" och "Nakna pistolen"-filmerna, säger att hon såg filmen tillsammans med Elvis mångårige vän Jerry Schilling.

"Halvvägs genom filmen tittade Jerry och jag på varandra och sade 'Wow, bravo till honom'. Han (Butler) visste att han hade stora skor att fylla och var extremt nervös när han tog den här rollen", skriver hon.

Presley fortsätter sitt inlägg med att dela med sig av sina minnen av Elvis manager överste Tom Parker, i filmen porträtterad av Tom Hanks: "Vilken karaktär han var. Det fanns två sidor av översten, Jerry och jag bevittnade dem båda. Berättelsen har, som vi alla vet, inget lyckligt slut. Men jag tror att man kommer att förstå lite mer av Elvis resa."

"Elvis" får biopremiär den 24 juni.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.