A-
A+

Prisrally på begagnade bilar

Även begagnade bilar har stigit kraftigt i pris. Arkivbild.
Även begagnade bilar har stigit kraftigt i pris. Arkivbild.
BilarTT

Den kraftigt stigande inflationen märks även på marknaden för begagnade bilar. Flera aktörer rapporterar om ett rejält prisrally under 2022.

Annons

Annons

Bilförmedlaren Kvdbils siffror visar på en prisuppgång på 14,1 procent under 2022 efter att priserna stigit med 8,5 procent under årets avslutande kvartal.

Även konkurrenten Wayke kan redovisa ett rejält prislyft. På ett år har snittpriserna ökat med 12,1 procent enligt siffror som TT tagit del av. Prisökningen har varit relativt konstant enligt företaget och under fjärde kvartalet steg priserna med 14 procent jämfört med samma period 2021.

Bilmarknaden är inget undantag när det gäller kraftigt stigande priser och när detta gäller även nya bilar så spiller effekten över på begagnat-marknaden, säger Daniel Oldsberg, försäljningschef för Kvidbil:

"Det kan tyckas motsägelsefullt att priserna stiger så kraftigt samtidigt som hushållen tappat i köpkraft. Men prisuppgången på nya bilar har varit ännu större och det har spillt över på andrahandsmarknaden", säger han i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.