A-
A+

Prisregn över Sara Parkman på Manifestgalan

Sara Parkman tog hem pris i alla kategorier där hon var nominerad på årets Manifestgala. Arkivbild.
Sara Parkman tog hem pris i alla kategorier där hon var nominerad på årets Manifestgala. Arkivbild.
MusikTT

Hon hade chans på tre priser och plockade hem samtliga. Sara Parkman krönte fjolårets framgångar med att bli Manifestgalans drottning.

Annons

Annons

Artisten Sara Parkman prisades i kategorierna året folk och årets experimentellt – och som grädde på moset utsågs hon också till årets kompositör. I en intervju med TT sade Parkman nyligen att kompositörspriset var det som hon hoppades mest på.

Årets kompositör skulle betyda lite extra för mig, det är ju ändå det som man lägger mest tid på, sade hon.

"Trolsk stämning"

I sin motivering till priset slog juryn fast att det "vilar en trolsk stämning över hennes musik som drabbar lyssnare med en urkraft mitt i den samtida vardagen". Kompositörspriset delar Sara Parkman med parhästen Hampus Norén (medtonsättare på albumet "Eros agape philia") och i kategorin årets experimentell gick halva priset till Maria W Horn för det gemensamma albumet "Funeral folk".

Sara Parkman var dock inte på plats på Pustervik i Göteborg för att ta emot hyllningarna eftersom hon just nu är ute på turné.

Bland övriga vinnare kan man nämna Klara Keller (årets pop) som prisades för ep:n "Bang", Hjelle & Ormarna (årets rock) som ärades för ep:n "Arbetsförmedlingen ringde" och Cleo (årets textförfattare) som hyllades för låtarna på albumet "Missaoui".

Annons

Annons

Hederspris för engagemang

Årets hederspris (årets indie) gick till skivbolagsmannen Jonas Sjöström. Han tilldelades priset för att han "under decennier och med brinnande engagemang gjort exceptionella insatser för att främja independentscenens framväxt och fortlevnad".

Manifestgalan – som hyllar och uppmärksammar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag – anordnades av Svenska oberoende musikproducenter för 20:e året i rad och det var första gången som galan ägde rum i Göteborg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.