A-
A+

Producent "drar sig tillbaka" efter avslöjande

Stjärnproducenten Scott Rudin backar från sina uppdrag efter anklagelser om vredesutbrott mot de anställda. Arkivbild.
Stjärnproducenten Scott Rudin backar från sina uppdrag efter anklagelser om vredesutbrott mot de anställda. Arkivbild.
NöjeTT

Den amerikanske stjärnproducenten Scott Rudin backar från sina uppdrag.

I medier skrivs hur den Oscarsbelönade producenten bland annat kastat saker på sina anställda.

Annons

Annons

Annons

Annons

Detta sedan Hollywood reporter i en stort uppslagen artikel fört fram anklagelser om hur Rudin trakasserat sina anställda, bland annat genom att kasta sådant som tunga glasskålar, häftapparater och bakade potatisar på dem, uppger AP på sin sajt.

"Efter en period av eftertanke har jag tagit beslutat att med omedelbar verkan dra mig tillbaka från att aktivt delta i våra Broadway-produktioner. Mina roller kommer att övertas av andra" meddelar Scott Rudin i ett uttalande där han inte förnekar anklagelserna.

"Mycket har skrivits om mitt bekymmersamma samspel med kollegor och jag beklagar djupt den smärta mitt uppförande har orsakat enskilda, direkt och indirekt. Jag vidtar nu steg som jag borde ha gjort för många år sedan för att ta itu med detta uppförande", skriver Scott Rudin.

Avslöjandena har fått den amerikanska nöjesbranschens fackföreningar att fördöma trakasserier som man menar skapar en förgiftad arbetsmiljö för de anställa. Actors’ Equity Association är heller inte nöjd med att Scott Rudin enbart slutar utan kräver att alla anställda befrias från eventuella sekretessavtal som de kan ha skrivit under. Allt för att skapa en arbetsmiljö som är fri från trakasserier.

Scott Rudin har fram tills nu varit en av Broadways tyngsta och mest framgångsrika producenter. Därtill har han producerat en pärlband av stora och prisbelönade filmer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?