-
+

Profilen: Måste visa respekt

Kevin Anderson under en tävling i New York 2020
Kevin Anderson under en tävling i New York 2020
TennisTT

Kevin Andersson, före detta finalist i US Open och Wimbledon, har uppmanat spelarna som ska medverka i Australian Open att visa mer respekt för de lokala restriktionerna.

Man ser invånare som promenerar omkring utan munskydd och interagerar, och jag vet att de har offrat mycket för att komma så långt, säger Anderson till ABC Radio Melbourne.

Annons

Annons

Uppladdningen inför Australian Open har kantats av diskussioner om de hårda restriktionerna. Än så länge har 72 spelare satts i två veckors karantän i sina hotellrum, utan möjlighet att träna.

Flera spelare har varit kritiska. Världsettan Novak Djokovic uppmanade arrangörerna att korta ner karantäntiden samt att spelarna skulle flyttas till "privata hus med tennisbanor".

Han blev hårt kritiserad, och har sedan bett om ursäkt för att kraven uppfattades på fel sätt.

Kevin Anderson har uppmanat spelare och ledare att tänka på hur mycket australiensarna offrat för att ha lyckats så väl med att stoppa viruset.

Vi måste respektera vad Australien gått igenom för att komma så här långt. Bara man kör förbi banorna ser man invånare som promenerar omkring utan munskydd och interagerar, och jag vet att de har offrat mycket för att komma så långt, säger Anderson till ABC Radio Melbourne.

Kevin Anderson menar att uttalandena från spelarna bygger på frustration över situationen.

Från spelarnas perspektiv hoppas jag att de kan börja inse vad det är som pågår. De lokala invånarna har åtminstone förlåtit spelarna som uttalat sig och de förstår det, säger han.

Delstaten Victoria, där Australien Open utspelar sig, har haft 15 dagar på rad utan några nya coronafall.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss