PSG-krisen fortsätter – backen långtidsskadad

Paris Saint-Germain-backen Juan Bernat (höger) har ådragit sig en knäskada. Arkivbild
Paris Saint-Germain-backen Juan Bernat (höger) har ådragit sig en knäskada. Arkivbild
FotbollTT-AFP

Den turbulenta säsongsinledningen fortsätter för Paris SG. Spanske landslagsbacken Juan Bernat har drabbats av en knäskada, och väntas bli borta flera månader från fotbollsplanen.

Annons

Annons

27-årige Juan Bernat utgick mot Metz (1–0) på onsdagskvällen, och en undersökning på torsdagsmorgonen bekräftade att det rör sig om en skada på det främre korsbandet på vänsterknäet, meddelar Paris SG.

Därmed har tränaren Thomas Tuchel rejält huvudbry. Då strulpellen Layvin Kurzawa är avstängd i sex matcher efter ett bråk i prestigemötet med Marseille (0–1) är 20-årige nederländaren Mitchel Bakker enda naturliga vänsterbacken i truppen.

PSG har vunnit Ligue 1 tre år i rad, och sju gånger de senaste åtta åren – och dessutom nådde klubben Champions League-final i somras. Men inledningen på säsongen 2020–21 har varit tuff för huvudstadslaget. I premiären mot Lens saknades ett dussin spelare på grund av covid-19 och skador. Ett kraftigt reservbetonat PSG föll med 0–1 – och även om några stjärnor var åter till "Le Classique" mot Marseille blev det förlust även där. Som om inte det vore nog blev superstjärnan Neymar utvisad och är avstängd i ytterligare två matcher, precis som mittfältaren Leandro Paredes. I segern mot Metz blev mittbacken Abdou Diallo utvisad, och är således också avstängd borta mot Nice på söndag.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons