A-
A+

Publik väntas – då vill klubbar flytta matcher

Degerfors vill flytta länsderbyt mot Örebro från den 16 till den 17 maj – i hopp om att kunna ta in publik på Stora Valla.
Degerfors vill flytta länsderbyt mot Örebro från den 16 till den 17 maj – i hopp om att kunna ta in publik på Stora Valla.
FotbollTT

Åtta åskådare tillåts på matcherna Hammarby–Djurgården och Degerfors–Örebro den 16 maj. Ett dygn senare kan det bli grönt ljus för 500.

Självklart vill klubbarna flytta de heta derbyna.

Vi ska göra allt vi kan, säger Degerfors klubbchef Suzanne Hellström till TV4 Fotbollskanalen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Hammarby och Degerfors reagerade snabbt på regeringens besked att från den 17 maj öppna för uppemot 500 åskådare – om smittspridningen så tillåter.

Säsongens andra Stockholmsderby spelas på Tele 2 arena ett dygn tidigare, liksom det i Närke län länge framemotsedda derbyt mellan Degerfors och Örebro.

Ytterligare en match är schemalagd till den 16 maj, Elfsborg–Halmstad.

Vill senarelägga

Degerfors är helt inne på att få senarelägga mötet med Örebro.

Jag har inte träffat någon i föreningen, men jag antar att alla har samma uppfattning. Vi ska göra allt vi kan för att flytta matchen till måndagskvällen eller höra oss för om att få dispens. Annars får vi spela matchen 00.00 (skratt). Vi har ju ny belysning, så alla kommer kunna att se, säger hon till TV 4 Fotbollskanalen.
Vi får börja med att vända oss till Svensk elitfotboll, som suttit med schemat och höra med dem hur de ser på möjligheterna att flytta matchen. Om inte det går får vi ta en diskussion med länsstyrelsen och regionen. Vi får kanske börja med polisen, som får göra ett uttalande om vi kan ta in några i stället för att alla står utanför, säger Suzanne Hellström.

Annons

Annons

"Hoppas väcka frågan"

Till Fotboll Sthlm säger Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer om en matchflytt:

Vi ska titta på det, sedan har vi en massa avtal att ta hänsyn till. Det är fortfarande inte den publikmängd vi hoppas på, men det är ett stort framsteg och vi ska såklart väcka frågan i alla fall, säger Rickmer.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?