A-
A+

Publiken tillbaka – då firade Norling med fansen

IFK Norrköpings tränare Rickard Norling firar segern mot Hammarby med klubbens supportrar.
IFK Norrköpings tränare Rickard Norling firar segern mot Hammarby med klubbens supportrar.
FotbollTT

Inga restriktioner och storpublik – då firade Rikard Norling segern mot Hammarby tillsammans med Norrköpings fans.

Efter 3–1-segern klev han upp på ståplatsläktaren.

Det var en fin upplevelse. Det är där "the magic happens". De ropade på mig och då blev det så, säger IFK Norrköpings tränare.

Annons

Annons

Över 13 000 åskådare kom till den allsvenska toppmatchen och läktarna var snudd på fullsatta. Det har inte hänt i Norrköping sedan Djurgården firade SM-guldet på arenan senhösten 2019.

Fantastiskt! Och därför öppnade jag hela mitt bröst. Det känns fantastiskt när man väl gör det. Fotboll handlar om resultat och prestation och utan den blir det aldrig kärlek, säger Norling.

Lagkaptenen Linus Wahlqvist ställde till det för sig och laget med självmålet som gav Hammarby kontakt. Men tack vare Samuel Adegbenros andra mål i matchen ordnade det upp sig.

Wahlqvist var hänförd av inramningen, trycket på arenan, stödet från de egna.

"Så mäktigt"

Man har väntat på den här dagen väldigt länge. Det var så mäktigt.
Många av killarna i laget har aldrig spelat inför så här mycket folk. Det var något helt nytt för dem. Många var nästan nära till tårar när vi spelade inför tretusen mot Malmö.

TT: Och skönt för dig efter vad som hände?

Så klart. Tyvärr är det sånt som händer. Jag var lite för säker på att lägga ut bollen över kortlinjen. Men jag är försvarare och det är sånt som händer.

Med åtta matcher kvar har formstarka IFK Norrköping fått häng på trean Malmö FF. Avståndet är bara två poäng. Upp till Djurgården och AIK är det fem.

Häcken och AIK väntar efter uppehållet (VM-kval). Då måste vi vara tokbra. Vi är med, men trots allt är det fem poäng. Det är mycket, säger Rikard Norling.

Annons

Annons

Haft kontinuitet

TT: Ni har AIK och Djurgården kvar att möta och det hela delvis i egna händer...

Ja, och ett utmanande schema. Nej, men vi fortsätter att bli bättre. Fortsätter vi att träna bra och målinriktat kan vi göra saker.
Vi har haft kontinuitet. Vi har spelat med samma spelare ganska mycket och de fungerar bra ihop. Det är en förutsättning för att vi ska vinna de svåra matcherna, säger Norling.

TT: Hur bra är ni, Linus Wahlqvist?

Vi är starka, men hur bra är svårt att svara på. Vi har varit så mycket upp och ned. På topp är vi väldigt bra, men vår botten är för låg. I de senaste matcherna, mot Örebro och Varberg har vi inte varit bra, men vunnit ändå.

TT: Det brukar kallas styrka...

Så är det, att inte tappa ledningar. Vi är starka men har mycket mer att ge.

Han ser fram emot en spännande höst.

Verkligen. Vi kommer från ingenstans och kan njuta av det eftersom vi har varit borträknande och heller inte räknat med något.
Oavsett om vi vinner nästa match eller inte så är vi med, säger Linus Wahlqvist.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.