A-
A+

Publikfest när Skellefteå nollade Färjestad

Joakim Lindström sköt 1-0. Arkivbild.
Joakim Lindström sköt 1-0. Arkivbild.
IshockeyTT

Inför en jublande hemmapublik kunde Skellefteå bryta Färjestads segerrad när man vann med 4-0. Från första nedsläpp fick publiken allt det man saknat under det långa uppehållet. Det var kamp, det var fart, det var målchanser och sprakande intensitet.

Obeskrivligt. Man får ståpäls direkt man kommer in på isen, tror alla kände så, säger Skellefteåbacken Jonathan Pudas efter segern och publikens återkomst på läktarna.

Annons

Annons

Han stod själv för tre målgivande passningar och tillsammans med resten av laget kom han en stund efter slutsignalen tillbaka in på isen för att ta emot publikens ovationer.

Och för att själva tacka för publikstödet, det efterlängtade.

Det är ju detta man längtat efter. Hockey är ju en mycket roligare sport med publik och man har väntat i över ett år på en smockad Västra stå, säger Pudas.

Efter två mållösa perioder tömdes ketchupflaskan rejält i den tredje perioden när Skellefteå prickade in samtliga fyra mål.

Första målet för Lindström

Målnollan spräcktes i powerplay efter 1.08 i den tredje perioden. Då sköt Joakim Lindström sitt första mål för säsongen med ett stenhårt direktskott avlossat från hans favoritposition vid den högra tekningscirkeln.

Det är egentligen en perfekt match för publiken. Först står det och väger inför sista och så smackar Jocke in 1-0, säger Jonathan Pudas.

Efter tre raka segrar i tre raka bortamatcher verkade Färjestad att få lika mycket energi av publiken som hemmalaget.

Tycker det var en trevlig kväll trots förlusten. Publiken var tillbaka och det var bra tryck i hallen. Tycker också att vi ger oss själva chansen men i starten av tredje perioden gör de mål i powerplay. Sedan dominerar vi kraftigt innan de kontrar in både 2-0 och 3-0, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Annons

Annons

Åtta utvisningar

En dramatisk andraperiod avslutades med åtta spelare på utvisningsbänken efter ett kurr vid Skellefteås mål.

En hockeysvulten Skellefteåpublik fick se det mesta den längtat efter, men inget mål förrän målkungen Joakim Lindström fick taket att lyfta med ett stenhårt slagskott i början av den tredje perioden.

Färjestad är ett tungt lag att möta när man jagar kvittering men Skellefteå krigade stenhårt för att bli det första laget som besegrar värmlänningarna den här säsongen.

Och mitt i den värsta Färjestadspressen stack Skellefteå upp tre gånger om.

Först gjorde Jayce Hawryluk 2-0 med ett direktskott i en kontring efter 11.36 och strax efteråt gjorde även Skellefteås Lindström nummer två, Linus, sitt första mål för säsongen när han gjorde 3-0.

Slutresultatet 4-0 fastställdes av Adam Mascherin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.