A-
A+

Pyroman gripen – misstänkt för flera bränder

Polisen i Göteborg har gripit en man misstänkt för att ligga bakom flera bränder i Kortedala i Göteborg. Arkivbild.
Polisen i Göteborg har gripit en man misstänkt för att ligga bakom flera bränder i Kortedala i Göteborg. Arkivbild.
BrandTT

Polisen i Göteborg har gripit en man i 25-årsåldern misstänkt för att ligga bakom flera bränder i Kortedala i Göteborg.

Senare under eftermiddagen rapporterades ännu en brand i området.

Annons

Annons

Vid lunchtid på onsdagen larmades räddningstjänsten till en brand i en container för pappersåtervinning. I samband med branden kunde mannen gripas. Han är nu misstänkt för försök till mordbrand alternativt grov skadegörelse genom brand.

Om det har kopplingar till tidigare bränder kan jag inte svara på i nuläget. Det får utredningen visa, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region väst, till Göteborgs-Posten.

Vid 17-tiden rapporterade tidningen att ytterligare en brand brutit ut i en källare i Kortedala. Kort senare var den släckt, och brandorsaken är ännu okänd, uppger räddningstjänsten för TT.

Under oktober och november har tretton bränder brutit ut i husen kring torget i stadsdelen Kortedala. Polisen har vid flera tillfällen hittat spår som talar för att bränderna kan vara anlagda. Det har huvudsakligen handlat om bränder i soprum eller förråd. Fyra av bränderna är rubricerade som mordbrand, en som försök till mordbrand och de andra utreds som grov skadegörelse genom brand, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen har kommit till skada i samband med bränderna.

Boende i området har varit oroliga och bostadsbolaget Poseidon har satt in extra resurser med bemanning dygnet runt. Nu hoppas de boende att polisen hittat den skyldige och att de kan andas ut.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.