A-
A+

Pyroteknik användes i Community Shield

Pyroteknik kastades in i Community Shield-matchen mellan Manchester City och Liverpool.
Pyroteknik kastades in i Community Shield-matchen mellan Manchester City och Liverpool.
FotbollTT

Under Community Shield-matchen mellan Manchester City och Liverpool användes pyroteknik på läktaren. Det engelska fotbollsförbundet FA startar därför en utredning.

Annons

Annons

Den engelska fotbollssäsongen fick sitt startskott i och med Community Shield, en match där fjolårets ligavinnare ställs mot vinnaren av FA-cupen.

Det blev Liverpool som drog det längsta stråt och vann med 3–1 mot Manchester City. När firandet nu är slut har det upptäckts att det användes pyroteknik på läktarna. Något som fått FA att starta en undersökning.

"Vi är medvetna om att det användes pyroteknik. Användandet av rökbomber eller pyroteknik på fotbollsarenor är farligt, olagligt och kan resultera i förödande konsekvenser", skriver en talesperson för förbundet.

Förra veckan lanserades nya, striktare, regler där bland annat klubbar ska bestraffa supportrar som använder sig av pyroteknik med avstängningar från sina arenor.

"Vi kan också bekräfta att vi har startat en undersökning och kommer arbeta tillsammans med myndigheter, klubbarna och polisen för att kunna identifiera dessa personer, vi förväntar oss att klubbarna hjälper oss med det här och att de implementerar de nya reglerna".

FA har inte meddelat hur lång en avstängning kan vara.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.