A-
A+

Queens Brian May adlad av kungen

Bandet Queens gitarrist Brian May har blivit adlad av Storbritanniens kung Charles III. Arkivbild.
Bandet Queens gitarrist Brian May har blivit adlad av Storbritanniens kung Charles III. Arkivbild.
NöjeTT-AP

Queens gitarrist Brian May kan nu titulera sig sir May. Han är en av flera hundra som på fredagen adlades av den brittiska kungen.

Annons

Annons

May, som också är doktor i astrofysik och djurrättsförespråkare, var en av hundratals konstnärer, idrottare och andra förtjänta personer som belönades med adling, för första gången utförd av kung Charles III.

Queengitarristen belönades för sitt arbete inom musik och välgörenhet. May sade att han hoppas att adelstiteln ska ge honom "lite bättre genomslag".

Kanske kommer lite fler människor att lyssna på mig nu än tidigare, du vet, om det är sir Brian som ringer, sade May när han intervjuades av nyhetsbyrån AP.

Han har kampanjat mot grävlings- och rävjakt genom en djurskyddsgrupp som han grundade 2010 – som fick namnet "Save Me" efter Queen-låten från 1980. Några djur som han har räddat genom åren har släppts ut på hans egna marker.

Jag har länge upplevt att vi haft en falsk föreställning om att människan är den enda viktiga arten på planeten och jag tror inte att en utomjordisk besökare skulle se det på samma sätt. Jag tycker att alla arter och alla individer har rätt till ett anständigt liv och en anständig död, sade Brian May.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.