A-
A+

R Kelly: "Ska slåss för min frihet"

R Kelly. Arkivbild.
R Kelly. Arkivbild.
NöjeTT

R Kelly uppger att han ska fortsätta slåss för sin frihet efter att en domstol i New York funnit honom skyldig till sexbrott. Samtidigt har artisten flera andra åtal att vänta runtom i USA.

Annons

Annons

Dagen efter den fällande domen tackar r'n'b-sångaren, i ett inlägg på Facebook, sina fans för deras stöd och fortsätter:

"Dagens dom var en besvikelse och jag kommer att fortsätta att bevisa min oskuld och att slåss för min frihet".

Rättegången mot R Kelly har pågått i sex veckor och juryn har lyssnat till detaljrika och uppskakande vittnesmål från kvinnor som i många fall varit minderåriga när de utsatts för övergrepp av Kelly.

Juryn fann honom skyldig på samtliga åtalspunkter, och han döms bland annat för sexuella övergrepp, utpressning och mutbrott. Sitt straff får han utmätt den 4 maj nästa år, och han riskerar livstids fängelse.

Flera åtal väntar

R Kelly har enligt åtalet utnyttjat sitt kändisskap och sin karisma under närmare ett kvartssekel för att locka till sig kvinnor och minderåriga flickor som han sedan förgripit sig på.

Rättegången i New York kan ha varit den första i raden av kommande förhandlingar, eftersom flera federala åtal även har väckts mot artisten i Chicago, enligt NBC.

Kelly har förklarat sig oskyldig också till dessa åtal, där han bland annat misstänks för att ha filmat sig själv under sexakter med minderåriga flickor. Rättegången för de åtalspunkterna sköts tidigare fram på grund av coronapandemin.

"Jag anser inte att de framlagda bevisen var tillräckliga för en fällande dom", sade försvarsadvokaten Raed Shalabi i ett uttalande efter måndagens fällande dom.

Annons

Annons

Även en man

Shalabi kommer att representera artisten i den förestående rättegången i Chicago.

"Vi ser fram emot att Kellys rättegång hålls i Chicago, där hans oskuld kan bevisas", fortsätter advokaten.

R Kelly har förutom de federala åtalen även åtal att vänta på delstatsnivå i Illinois och Minnesota, där han också misstänks för olika sexbrott.

Majoriteten av Kellys offer är av kvinnligt kön, men en man finns också med på listan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.