A-
A+

Räddningsinsats i Nigeria efter ny kidnappning

Nigerias president Muhammadu Buhari har beordrat en räddningsinsats för att försöka frita de tillfångatagna eleverna, uppger hans kansli. Arkivbild.
Nigerias president Muhammadu Buhari har beordrat en räddningsinsats för att försöka frita de tillfångatagna eleverna, uppger hans kansli. Arkivbild.
NigeriaTT-AFP

Beväpnade gärningsmän har kidnappat flera elever och lärare från en internatskola i Kagara i delstaten Niger i centrala Nigeria, uppger myndigheter.

Annons

Annons

Gärningsmännen, som misstänks tillhöra ett kriminellt gäng, anlände i stor skara sent på tisdagen. De förde bort ett antal elever och lärare in i en närliggande skog.

Omkring 650 elever befann sig på skolan när förövarna slog till.

Till en början var det oklart hur många som kidnappats. Källor talade om hundratals personer.

Men senare meddelade en talesperson för delstatsregeringen att 27 elever, tre lärare och tolv familjemedlemmar till lärare förts bort.

En elev dödades i samband med kidnappningen.

Landets president Muhammadu Buhari har beordrat en specialinsats för att försöka få pojkarna frisläppta, meddelar hans kansli.

"Presidenten har gett militären och polisen i uppdrag att säkerställa ett omedelbart och säkert återvändande för samtliga av de tillfångatagna", heter det i ett uttalande.

Nordvästra och centrala Nigeria har drabbats av ett ökat antal räder från kriminella gäng, som bland annat genomför kidnappningar för att sedan kräva lösesumma för ett frisläppande.

För två månader sedan kidnappades hundratals skolpojkar i delstaten Katsina. De släpptes senare efter förhandlingar med regeringen.

De kriminella gängen drivs av ekonomiska motiv och har ingen ideologisk tillhörighet. Men myndigheterna befarar att hårdföra jihadister från nordöstra Nigeria försöker infiltrera dem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss