A-
A+

Räddningstjänsten beskjuten av fyrverkerier

Flera polisdistrikt rapporterar om skadegörelse med fyrverkeripjäser. Arkivbild.
Flera polisdistrikt rapporterar om skadegörelse med fyrverkeripjäser. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

I Landskrona har räddningstjänsten, på väg till ett automatiskt utlöst brandlarm på en skola, beskjutits med fyrverkerier. Ett fönster hade krossats på skolan och en fyrverkeripjäs kastats in i lokalerna.

Polisen larmades till platsen på nyårsafton för att se till att räddningstjänsten kunde utföra sitt uppdrag, och en anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet har upprättats.

Ingen person skadades vid händelsen, och polisen har ingen misstänkt för varken blåljusattacker eller skadegörelsen.

Även i Halland har polisen tagit emot flera larmsamtal om fyrverkerier de senaste nätterna. En film som SVT Halland har publicerat visar hur raketer avfyras i ett bostadsområde.

Det är inget specifikt för Halmstad utan vi får in samtal om det här hela tiden och det är jättesvårt för oss att kunna lokalisera de som gjort det, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Under torsdagsnatten började två bilar i Falkenberg brinna och rester från raketer hittades på platsen. Bilarna skadades men är inte helt förstörda. Det finns inga rapporter om några personskador.

Tyvärr ser det ut så här under varje nyår. De flesta som skjuter är väldigt unga och de ska inte ens ha de här raketerna, säger Adlersson.

En anmälan om skadegörelse är upprättad och en förundersökning är inledd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.