A-
A+

Rafael Nadal har testat positivt för covid-19

Rafael Nadal. Arkivbild.
Rafael Nadal. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Den spanske tennisstjärnan Rafael Nadal har testat positivt för covid-19 efter att ha spelat uppvisningsmatcher i Abu Dhabi förra veckan.

Nu kan han, som precis kommit tillbaka efter långvarig skada, missa Australian Open.

"Jag tvingas till total flexibilitet i min kalender", skriver världssexan på Twitter.

Annons

Annons

Det positiva covid-19-testet kom efter hemkomsten till Spanien. Då hade Rafael Nadal testat sig både i Abu Dhabi och Kuwait och fått negativa svar så sent som i fredags.

Men nu känner han sig sjuk.

"Jag känner av obehag stundtals men jag hoppas att jag ska må bättre," skriver han.

"Jag håller mig hemma och har meddelat resultatet till alla som jag haft kontakt med."

Matcherna i Abu Dhabi var Nadals första på fyra månader, efter att han återhämtat sig från en långvarig fotskada. I den första matchen fick 35-åringen se sig besegrad av britten Andy Murray och i den andra, mot Denis Shapovalov, blev det också förlust. Trots detta var Nadal glad att vara tillbaka på banan.

Det var en positiv start. Jag spelade bättre än vad jag förväntat mig för några veckor sedan, sade han om den första matchen i återkomsten enligt tennis.com.

Det har varit osäkert om spanjoren, som har 20 grand slam-titlar, skulle hinna bli återställd till Australian Open som inleds den 17 januari i Melbourne. Men i och med att skadeläget ljusnat hade Nadal planerat att både spela storturneringen samt lagtävlingen ATP Cup i Melbourne, som inleds två veckor före.

Nu får han avvakta med sina planer, skriver han på Twitter.

"Situationen har resulterat i att jag tvingas till total flexibilitet i min kalender, och jag ska analysera mina alternativ utifrån hur mitt mående utvecklar sig".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.