A-
A+

Rahm ledde – fick bryta efter positivt test

Jon Rahm spelade klart tredje rundan på PGA-touren och ledde stort – då fick han beskedet att han var coronasmittad och tvingades bryta.
Jon Rahm spelade klart tredje rundan på PGA-touren och ledde stort – då fick han beskedet att han var coronasmittad och tvingades bryta.
GolfTT-Reuters

Jon Rahm ledde med sex slag och såg ut att gå mot seger i PGA-tävlingen i Ohio.

Då fick han beskedet: du har covid – du måste bryta tävlingen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Spanjoren Rahm testades positivt för coronaviruset och fick omedelbart avbryta tävlingen. Beskedet kom efter att världstrean storspelat med en runda på 64 slag, 8 under par under den tredje dagens spel.

"Jag är väldigt besviken över att jag måste dra mig ur tävlingen. Men det är sånt som händer i livet och det är hur vi hantera sådana här motgångar som formar oss som människor", skriver Rahm på Twitter och fortsätter:

"Jag är tacksam för att min familj och jag mår bra och kommer att vidta alla tänkbara försiktighetsåtgärder för att vi ska hålla oss friska".

Hux flux är nu Collin Morikawa och Patrick Cantlay i delad ledning inför sista dagens spel i PGA-tävlingen i Dublin, Ohio.

Tidigare i veckan fick Jon Rahm veta att han kommit i kontakt med en coronasmittad person, men fick ändå fortsätta spela eftersom hans testresultat var negativa. Tills det test som genomfördes under lördagen.

Nu måste Jon Rahm isolera sig till och med den 15 juni, två dagar innan majortävlingen US Open inleds.

Golfen i USA har hittills varit förskonade från stora covidutbrott. Enligt PGA-touren har bara fyra positiva tester registrerats, varav Jon Rahm är den första person som kontaterats vara smittad utan att ha haft några symptom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss