Rahm värmde upp med galen "hole-in-one"

Jon Rahm jublar efter sitt galna slag på hål 16.
Jon Rahm jublar efter sitt galna slag på hål 16.
GolfAugusta, Georgia, TT:s utsände

Jon Rahm har troligen redan slagit veckans slag på Augusta National. Spanjoren gav sig själv en fin present på 26-årsdagen när han gjorde en galen "hole-in-one" på hål 16.

Annons

Annons

På inspelsdagarna inför US Masters finns en publikfriande tradition att spelarna på 16:e hålet lägger bollen intill vattenkanten och slår ett slag där de försöker studsa bollen på vattnet, ungefär som när man kastar macka med en sten.

Publiken saknas på Augusta i år, men traditionen lever vidare. Och Jon Rahm verkar behärska den bättre än någon annan.

Rahm träningsspelade med Rickie Fowler på tisdagen och slog en pressad järnfyra, som via tre studsar på vattnet hoppade upp på greenen och sakta rullade mot flaggan. Till slut trillade bollen ner i hålet och den spanske världstvåan kunde jublande sträcka armarna i luften efter ett av de mest galna slag som har skådats på Augusta.

Rahms superslag kom på hans egen födelsedag och kan visserligen inte betraktas som en äkta hole-in-one, efter det inte slogs från tee. Å andra sidan lyckades Rahm osannolikt nog med en riktig hole-in-one redan på måndagen, när han träningsspelade på hål fyra.

Om Jon Rahm kan fortsätta leverera fler slag av samma klass blir han farlig när kampen om den gröna Masterskavajen inleds på torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons