Rally Sweden ställs in

Vinnaren i årets Rally Sweden, Elfyn Evans.
Vinnaren i årets Rally Sweden, Elfyn Evans.
RallyTT

Rally Sweden ställs in på grund av coronapandemin.

Det svenska VM-rallyt får inte tävlingstillstånd.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det är Länsstyrelsen i Värmland som har avslagit ansökan om tävlingstillstånd, skriver VM-rallyarrangören på sin webbplats. Det svenska VM-rallyt skulle ha avgjorts den 11-14 februari nästa år.

”Utan tillstånd för tävlingen är det formellt sett ett ganska enkelt beslut att fatta och jag har full förståelse för att detta är det enda rätta att göra i det läge vi befinner oss i", säger Rally Swedens vd Glenn Olsson till webbplatsen.

"Vår dialog med Länsstyrelsen Värmland, Polisen och Region Värmlands smittskydd har varit extremt professionell och jag uppskattar verkligen deras försök att utifrån rådande regelverk och rådande smittläge ändå försöka hitta konstruktiva lösningar”.

Internationella bilsportförbundet och WRC Promoter förhandlar med andra arrangörer för att hitta en ersättare till det svenska rallyt i VM-kalendern.

Årets tävling var en av de sista som kunde genomföras innan coronapandemin satte VM-serien på vänt. Men det blev ett förkortat, och därför kritiserat, rally på grund av mildvädret.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons