A-
A+

Rånad på bil under vapenhot – två gripna

En man och en kvinna har gripits misstänkta för att under vapenhot ha rånat en man på sin personbil i Borås. Arkivbild.
En man och en kvinna har gripits misstänkta för att under vapenhot ha rånat en man på sin personbil i Borås. Arkivbild.
BrottTT

En man fick skador i huvudet i samband med att han rånades på sin bil under vapenhot i Borås på onsdagskvällen. En man och en kvinna greps en dryg timme senare i Göteborg, misstänkta för brottet.

Annons

Annons

Två personer i 30-årsåldern, en man och en kvinna, har gripits misstänkta för att under vapenhot ha tvingat till sig en personbil i centrala Borås strax före midnatt.

En man i 55-årsåldern var på väg till sin bil när han konfronteras av två delvis maskerade personer.

Mannen riktar då en pistol mot honom och kvinnan har ett gevärsliknande föremål. Han blir även misshandlad i det skedet. Han får skador i huvudet, lite oklart hur det har uppstått, men det är i alla fall i samband med att de avkräver honom på bilen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Med hjälp av flera radiobilar samt en helikopter i luften kunde polisen strax före klockan 01 på natten mot torsdag lokalisera den stulna bilen övergiven i Kortedala i Göteborg. I närheten påträffades de två misstänkta som greps, och polisen kunde säkerställa ett av de misstänkta vapnen.

I nuläget rubriceras händelsen som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, men kan också tänkas omrubriceras till rån, enligt Gunneng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.